maandag 24 oktober 2011

Wat een dag, wat een dag

Verslag van vandaag
Vanochtend waren we (DD, mijn moeder en ik) al om kwart over acht in het ziekenhuis. Het was even wachten tot we voor de eerste keer binnen werden geroepen. Aangezien het plekje boven haar lip zo pontificaal in het gezicht zit, wilde de behandelend arts zo zuinig mogelijk weg snijden. De twee aan de zijkant van haar hoofd zijn dan minder nadrukkelijk aanwezig, omdat daar haar haren toch wel weer overheen gaan groeien. Om DD zoveel mogelijk te sparen kreeg ze nog een diazepam en een "tandartsverdoving" aan de binnenkant van haar lip. Dat moest twintig minuten intrekken en toen werden de plekjes verwijderd.

Dan is het wachten op de uitslag. Na de lunch kregen we te horen, dat van alle drie de plekjes de snijranden nog niet schoon waren. Shit! Dat is een streep door de rekening! Je weet, dat dit kan gebeuren, maar je hoopt toch altijd op een goede eerste ronde.

Na de tweede ronde kregen we te horen, dat het dit keer wèl goed gelukt was. Ze zouden DD zo komen halen om te hechten. Ik bel alvast naar huis met het goede nieuws en meld dat het nog wel een uurtje zal duren eer we klaar zijn. Niets was minder waar, alleen al met het plekje boven haar lip zijn ze ruim een uur bezig geweest met hechten. Daarna nog ruim een half uur voor de twee plekjes aan de zijkant en dan moet alles nog verbonden worden... Om vijf uur liepen we het ziekenhuis uit. Volledig uitgewoond!

De behandelend arts komt oorspronkelijk uit Duitsland en dat is aan zijn accent nog goed te horen. Hij heeft het meestal niet over schimmels bijvoorbeeld maar over paddesjtoelen...

Paddestoelen
Al surfend op internet kwam ik van de week bij haar paddestoelen tegen om te haken! Zowel grotere als kleintjes. Ik vond ze zò leuk, dat ik meteen ben gaan haken. Eerst de grotere met haaknaald 3, toen een kleintje en toen nog zo'n  grotere met haaknaald 2,5. Zo had ik in een klein avondje haken een paddesjtoelenfamilie gehaakt! Zijn ze niet leuk?Genieten

Zaterdagochtend heb ik weer eens even een lekkere cappuccino gemaakt. Het is een ware smaaksensatie, maar zeg nou zelf, in zo'n dubbelwandig glas is het toch ook een lust voor het oog?

11 opmerkingen:

 1. Jeetje zeg, dat was met waren een dag! Maar gelukkig waren ze bij de 2de keer wel schoon. Ik hoop dat ze snel alles weg kunnen halen bij haar en ze snel kan genezen, om weer volop van het leven te kunnen genieten zonder die behandelingen tussendoor!

  Je paddenstoeltjes zijn leuk geworden.

  Je cappuccino ziet er mooi uit..maar haal er toch mijn neus voor op. Ik lust namelijk geen koffie ;-) haha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig voorDD dat het er weer achter de rug is!
  Heerlijk die cappuccino, ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een dag weer...Gelukkig dat het er voor je dochter (en jezelf ) even opzit.

  Die paddestoelen zijn prachtig, doen mij aan een werkje van de lagere school denken...ik kan veel..maar haken is een crime...mijn wat een paddestoel had moeten worden haaksel, eindigde na weken ellende in een eierwarmer..omdat ik te ver achter raakte met de rest van de klas.
  Deze winter leert een kennisje mij grannysquares haken, wie weet snap ik het nu (40 jaar later) wel kan ik ook nog eens een paddestoel haken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een dag en wat een verhaal! Maar gelukkig uiteindelijk toch naar huis met een goed resultaat. En nu maar hopen dat jullie weer bergopwaarts gaan.
  groetjes, Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb bewondering voor jullie acceptatievermogen. En ik snap best wel dat dat niet zo maar gaat. Heerlijk hoe je er dan overschrijft en het combineert met die heerlijke rood met witte stippen. We hopen dat het nu even rustig blijft, zoals je zelf op het PB schreef. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat het weer achter de rug is. Het blijft toch een erg zware tijd. De paddenstoelen maken een mooi eind aan het verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met bewondering je verhaal gelezen.
  Heel veel geluk en geduld.
  Knap van je dochter die moed.
  En mooi met die paddenstoelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat moedig van jullie allemaal om dit allemaal zo positief te doorstaan, een dikke pluim voor je dochter, wat een kanjer. Sterkte met het herstel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoop dat ze snel herstelt en als ze goed de tijd namen zal ze er waarschijnlijk geen of bijna geen zichtbaar litteken aan over houden en dat is voor haar ook belangrijk! Je paddenstoelen zijn leuk geworden zeg, echt een herfstgevoel krijg ik erbij! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik dacht hetzelfde als Lida : hoe meer tijd de dokter er aan gespendeerd heeft, hoe mooier het heelt! En ik hoop dat het ook snel geheeld is ...
  Schattige paddesjtoelen heb je gehaakt en hmmmm ... lekkere cappucino!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De paddestoeltjes zijn hartstikke mooi geworden!
  Ik ben nog niet eerder op je blog geweest, ik hoop dat je dochter niks ernstigs heeft (zal vandaag eens terug lezen of ik er iets over vinden kan) Het verhaal klinkt heftig, ik hoop dat alles goed gaat met je dochter.

  Groetjes,
  Grietje

  BeantwoordenVerwijderen