maandag 10 oktober 2011

Bezoek aan Berlijn

Al geruime tijd wilde DH eens een keer een marathon in het buitenland lopen. Begin januari dit jaar begon hij er weer over. Berlijn, ja, dat leek hem wel wat! Dan moet je echt bij mij zijn: meteen inschrijven via de website, vlucht geboekt en een appartement. Klaar: 19 september vertrokken wij naar Berlijn. Niet alles gaat even soepel, zo komen wij in Berlijn aan zonder bagage. Even niet meegekomen met de vlucht... aan het eind van de dag komt de koffer van DH al en de andere dag aan het eind van ochtend kwam mijn koffer. Daarna zijn we de stad gaan verkennen.
Natuurlijk hebben we een bezoek gebracht aan een restant van de muur. Erg indrukwekkend. Dit zijn foto's van mensen die omgekomen zijn tijdens hun vlucht van oost naar west.Op de Kurfürstendamm stonden hele grote beren. Eén beer per land. De Nederlandse beer stond aan de overkant en die hebben we even links laten liggen, maar het is wel een erg vrolijk gezicht.
Als je veel wandelt om zoveel mogelijk te kunnen zien, wil je ook wel eens lekker op een terrasje zitten met een drankje erbij. Op dit terras hadden ze 'hangstoelen' en dat zat erg lekker.
Berlijn kent ook veel musea, maar we hadden zulk mooi weer, dat we het eigenlijk zonde vonden om zoveel binnen te zijn. Het enige museum dat ècht op ons lijstje stond was het Joods museum. Architectonisch al geweldig om te bekijken, de collectie is ook erg mooi. Het nieuwe deel is erg indrukwekkend en ook emotioneel. Mocht je ooit naar Berlijn gaan, dan mag je dit niet missen!
Een paar dagen voor de marathon kregen we nog gezelschap van een hardlopend echtpaar, waar we gezellig mee door Berlijn hebben gelopen. Zij hebben ook nog enkele foto's van ons gemaakt, waar dit er een van is:
En als klap op de vuurpijl was er natuurlijk de marathon op zondag. Voor de kijkers was het prachtig weer, maar voor mijn mannetje eigenlijk wat te warm. Ondanks dat heeft hij de finish toch gehaald, weliswaar langzamer dan hij ooit gedacht had. Maar dat neemt niet weg dat ik supertrots op hem ben!

6 opmerkingen:

 1. Weer ff proberen!
  Berlijn staat ook nog op m'n reislijstje maar niet voor een marathon hoor.
  Proficiat voor je manneke!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja Fantastisch gedaan! jeetje, ik wee wat het betekend voor de mannen, die van mij heeft al veel wielerklassiekers gefietst en doet ook alles voor de sport. Leuk dat je ook mee was. groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je een heerlijk paar dagen gehad Yvon, even tot rust gekomen
  Wat een schitterende stad, en weer een mooie prestatie van je DH, feliciteer hem maar
  Je moet nu tegen hem zeggen dat hij moet gaan trainen voor de Vasaloppet, hier in Zweden, kan hij die samen gaan doen met Angus (lol) is maar 90km
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh, kennissen uit Dalen (Drenthe) zijn daar ook geweest voor de marathon. Kleine wereld, toch?
  Groetjes Babette.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo dat is een leuke foto van jou en DH! Super joh.
  Ik zie dat je een nieuw jasje voor je blog hebt uitgezocht. Helemaal leuk!

  Ik wens je veel sterkte met alles en vind het super dat je prof.hulp hebt gezocht. Soms kan dat echt nodig zijn . daar groei je alleen maar van! klasse dus,

  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen