zondag 30 oktober 2011

Handwerkbeurs, Halloween, herfst en meer

Handwerkbeurs
Rond tien uur stonden we op het metroperron op weg naar Ahoy. In de metro vertelde mama, dat er bij een hele goede vriend van hun twee hersentumoren zijn ontdekt. Eén ervan is operabel, de ander niet. Dat zette wel een domper opdeze dag. Aan de andere kant kan de beurs misschien even onze zinnen verzetten. We lopen lekker rond, kijken her en der en kopen af en toe eens wat. Terwijl ik in een bak met stoffen aan het kijken was voor een stofje voor mijn Sintquilt werd ik aangesproken door een mevrouw. "Heeft u niet onlangs in de Libelle gestaan?" Via de Libelle en mijn blog werd ik zomaar herkend op de beurs. Meteen DD erbij geroepen om voor te stellen. Toch leuk, dit soort contacten!
Wat ik heb gekocht hou ik nog even geheim...

Rond kwart over elf zakken we neer op een terrasje waar Joke en Lida al zaten (en nog twee dames, maar daar ben ik de namen weer van evrgeten :(). Even kletsen en een kopje koffie. Ik blijf het toch heel bijzonder vinden, dat je zulke leuke contact op kunt doen via quilten en internet!

Ik kwam ook Liesbeth nog even tegen, maar ik was zo moe, dat er bij mij helaas niet veel meer af kon als: "Leuk je even te zien!". Sorry Liesbeth, volgende keer beter...

Tijdens de beurs werd mama gebeld. Bij die vriend was de dag ervoor ook longkanker vastgesteld... We gaan naar huis. Het is goed geweest.

Halloween
Bij ons voor de deur waren de voorbereidingen voor het Halloweenfeest voor de kleintjes in volle gang. Er werden spookjes geknutseld en er hingen heksenhoeden tussen de bomen. Dat vond ik echt een geweldig gezicht. Zeg nou zelf:

's Avonds hadden DH en ik Halloweenfeest bij zijn salsadansschool. Daar moesten we natuurlijk verkleed naar toe. Vlak voor vertrek wilde onze buurjongen wel even een foto van ons samen maken. En lachen is natuurlijk niet toegestaan tijdens Halloween...
Herfst
Aan het begin van de middag ben ik even op de fiets gestapt. Even naar buiten, even in beweging en genieten van de prachtige herfstkleuren.
De bomen, die nu zo mooi van kleur veranderen en het blad verliezen. De struiken natuurlijk ook. Je ruikt de lucht van de rottende bladeren, die dit seizoen toch wel heel specifiek maakt.

Onderweg zie ik nog zwanen in de sloot. Ik moet een beetje lachen om het geluid dat ze maken terwijl ze lekkere hapjes uit het water filteren. Het is verder zò stil op het fietspad, dat dit echt op valt.

Wat ik ook mooi vind, zijn de gevallen bladeren. Zo'n heel kleurig dek op het gras, soms ook in de sloot. Ja, de winter gaat er weer aan komen.

Hoe ik ook gezocht heb, in de natuur kon ik nergens kaboutertjes ontdekken. Terwijl dit toch het seizoen bij uitstek is voor deze kleine wezentjes. Gelukkig heb ik er thuis nog eentje zitten. Lekker rustig onder de paddestoelen.

3 opmerkingen:

 1. Nare dingen en leuke dingen liggen soms zo dicht bij elkaar. Gelukkig kun je genieten van die mooie herfst. Je hebt me wel benieuwd gemaakt naar je aankopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een dubbele dag voor je, leuke dingen doen en nare berichten krijgen. Leuke foto's van jullie voor het Halloween feest., wij hebben het ook gevierd in het kasteel park van Kasteel de Cannenburg. FF boze geesten uitdruiven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Yvonne,
  Het was leuk je weer te ontmoeten en nu ook je moeder en dochter. Wat een nare berichten kregen jullie, goed dat je toch de tijd hebt genomen om over de beurs te gaan en je gedachten even te verzetten. Het zal straks nog veel van jullie vragen. Sterkte en geniet maar verder van de mooie dingen, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen