donderdag 29 december 2011

Overpeinzing

Ik ben zò ontzettend blij, dat ik niet in de toekomst kan kijken en dat ik dus ook niet weet wat het nieuwe jaar ons weer zal brengen. Als ik kijk, wat ik vorig jaar rond deze tijd geschreven heb, dan zag 2011 er in eerste instantie behoorlijk rooskleurig uit. Dat is wat tegengevallen zullen we maar zeggen.
-    De operaties en behandelingen van DD met het kaal scheren van haar hoofd;
-    Zelf overspannen geworden en het herstel kost erg veel tijd. Daar heb ik het zelf vaak nog erg moeilijk mee. Ik zou willen, dat ik nu een knopje om kon draaien en dat het dan allemaal over is. Maar helaas zijn wij mensen niet met knopjes uitgerust, dus zal het afhangen van inzet, tijd en compassie.
Naast dat het een erg zwaar jaar is geweest, waren er natuurlijk ook mooie en leuke dingen:

-          DS heeft leren vuur spuwen;
-          We hebben Berlijn ontdekt en het daar enorm naar ons zin gehad;
-          Ik heb veel over mezelf geleerd;
-          DD is gaan samen wonen;
-          Ik ben erg aan het haken geslagen;
-          Het quiltplezier begint weer terug te komen;
-          Nieuw blog gestart, zodat ik mijn verhalen weer online kwijt kan;
-          DH heeft zijn vijftiende marathon gelopen!
En nu moeten we maar afwachten wat 2012 ons zal brengen. Ik hoop, dat het een minder zwaar jaar zal worden dan 2011. En ook dat de mensen waar ik veel van hou, gelukkig zullen zijn, blijven en/of worden. Gezondheid is natuurlijk ook niet weg te denken. Stevig in je schoenen blijven staan en plezier hebben van en met elkaar en in het leven.

Vrijdag ga ik, traditiegetrouw, met mijn moeder oliebollen en appelflappen bakken. Sinds een aantal jaren doen we dat op 30 december. Als ik namelijk een hele dag in de keuken heb gestaan, heb ik ’s avonds nog maar weinig fut over. En ik wil ook nog wel wat aan mijn Oudejaarsavond hebben. Het bevalt ons prima en de oliebollen en appelflappen vinden gretig aftrek.
Mag ik jullie allemaal een hele gezellige Oudejaarsavond wensen en voor 2012 veel geluk, liefde, gezondheid en creativiteit! Ook wil ik jullie bedanken voor het medeleven, de opbeurende woorden en de aandacht. Dat heeft me goed gedaan en dat doet het nog steeds.

11 opmerkingen:

 1. Ik begrijp dat het een zwaar jaar is geweest voor jou; ook fijn dat je de positieve dingen naar boven haalt.... Ik wens je alle goeds voor 2012 en... "de kop der veur" zeggen ze hier in Drente. groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja het was geen gemakkelijk jaar voor jullie, maar kijk eens hoe goed en sterk jullie eruit gekomen zijn! Ik wens jullie daarom een goed, gezond, gezellig en heel creatief 2012! En wat betreft dat overspannen zijn, meis heb twee jaar geleden hetzelfde gehad en echt het wordt minder en gaat over! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zo'n overpeinzing over het afgelopen jaar. Een heftig jaar voor jou en je gezin, maar je hebt er voor geknokt en staat nog steeds overeind, en dat is knap. Ik wens je een goede jaarwisseling en hopelijk brengt 2012 je weer energie en gezondheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede jaarwisseling Yvonne en al het goeds in 2012!Ik hoop dat 2012 wat minder zwaar word voor jou en je gezin!!
  Veel plezier bij het oliebollen bakken, wij kopen ze dit jaar maar...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wens je een fijne jaarwisseling en goed 2012. Ik hoop voor jullie op een makkelijker jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor jou ook de beste wensen voor 2012 en ik hoop dat het een positief jaar voor jou en jouw familie wordt groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie ook een goede jaarwisseling en dat 2012 een beter jaar gaat worden, je zegt het zelf, gelukkig kunnen we niet in de toekomst kijken. Maar we kunnen wel van iedere dag een goede dag proberen te maken. Het beste!
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alvast een heel goed uiteinden en een heel goed begin voor 2012, met veel liefde geluk en gezondheid en creativiteit

  Gr Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een heel goed uiteinde en een warm, liefdevol en creatief 2012 voor jou en je familie.
  Vrolijke groetjes Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hopelijk gaat het komend jaar wat vriendelijker worden voor jou en je gezin. Fijn dat de 'quiltzin' weer een beetje terug is. Daar kun je heel veel ellende mee vergeten. Alle goeds voor 2012 !

  Quiltgroetje, @nke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ik nu ga zeggen zal ik mezelf dit jaar en alle jaren daarna nog wel vaak gaan tegenspreken, maar het is wel zo;

  Ik ben juist blij dat wij mensen niet uit knopjes bestaan. Als wij knopjes zouden hebben, zijn we machines en als wij machines waren geweest, zouden we niet in staat zijn van elkaar te houden en alle momenten van het leven samen te delen. Ik houd zo zielsveel van je Mimi en hoe moeilijk afgelopen jaar ook voor je geweest is, liefde heeft geen knopje nodig; dat is oneindig en je bent nog even super als altijd :D

  BeantwoordenVerwijderen