vrijdag 16 maart 2012

Starten met een vervelende klus

Onze koel-vriescombinatie is al een aantal jaren oud. Het gevolg hiervan is, dat de deur van de vriezer niet helemaal lekker sluit. Als je de deur dicht hebt gedaan, moet je er even tegenaan drukken. Meestal resulteert dat in een schopje tegen de deur, waardoor 'ie ècht dicht komt te zitten.

Zoals je zult begrijpen, gaat dit erg vaak goed. Maar soms ook niet. In veel gevallen kan ik dan mijn liefhebbende echtgenoot de schuld geven, zodat hij de vriezer kan ontdooien. Maar gisteren aan het eind van de middag constateerde ik, dat de vriezerdeur niet goed dicht zat... "Wie is er het laatst in de vriezer geweest?" dacht ik meteen... Gespitst op het vinden van de Dader. Helaas kon ik na heel kort nadenken vaststellen dat ik zelf de schuldige was... Ik had woensdagochtend gehakt uit de vriezer gehaald. Daarna is er niemand meer in geweest. Jammer voor mij! Geluk voor de rest :). Je kunt je vast wel voorstellen, dat Siberië bijna net zoveel ijs heeft als mijn vriezer. Als je 36 uur moet vriezen, terwijl de deur niet goed dicht zit..., dat gaat je niet in de koude kleren zitten (hihi). Gisteren heb ik maar even net gedaan of ik het nog niet gezien had, maar vandaag moest ik er aan geloven!

De vriezer is leeggehaald. Alles staat, met extra koelblokken, in vriestassen. Het ergste ijs heb ik eraf geslagen, soms ondersteund door een erg warme föhn. Nu mag de kamertemperatuur even de rest doen en ga ik me wassen en aankleden. Dan kan ik daarna de vriezer schoonmaken en weer inruimen en wacht mij een zalige Nespresso. En als beloning mag ik vast nog wel iets leuks doen vandaag, maar wat...?

5 opmerkingen:

 1. Ja nare karweitjes zijn nooit leuk, maar als het dan nog je eigen schuld is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. moet wel gebeuren, he?
  ook niet favo klusje.
  maar soms kun je het niet langer uitstellen. gelukkig kun je je zelf dan weer belonen met een lekker bakkie ;)
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig werd ik deze keer niet naar Siberie verbannen... en de ijsberen zitten ommmmmm de wakken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. vervelende klus maar als beloning...............durf het bijna niet te zeggen, ijsje?

  Vrolijke groetjes Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nare klussen, hebben een beloning nodig!
  Groetjes Joke en een fijn weekeinden

  BeantwoordenVerwijderen