zaterdag 3 maart 2012

Eerste voorbereidingen Elf Fantasy Fair 2012

Al een aantal keren hebben we de Elf Fantasy Fair bezocht bij Kasteel De Haar. We zijn er een keer geweest toen DS en DH als beer verkleed waren en ik promotie maakte voor Free Hugs. Met name DS had toen een topdag: hij werd nog nooit zoveel geknuffeld door allerlei leuke jongedames als toen!

Dit jaar is het thema goden en farao's, maar het belangrijkste is eigenlijk dat je verkleed komt! DD had een mooie jurk op internet gevonden, maar die lag buiten haar financiële bereik. Geen probleem, oma J. wil 'm wel maken voor haar. Dus vanochtend togen wij naar de markt op Rotterdam Zuid en vonden daar deze mooie stof.
Wat rood is op de foto wordt licht paars. Helaas glimt de stof op de foto een beetje teveel, maar de foto zonder flits gaf niet de juiste kleur weer.

Zelf ben ik toch ook maar overstag gegaan. Ik heb mijn schoonmoeder gevraagd een makkelijk patroon uit mijn stapel te zoeken (die bij haar ligt) en naar mij op te sturen. Dan maak ik die jurk wel voor mezelf. Tenslotte kan ik naaien! Het patroon is lijkt simpel, dus maar snel eens gaan kijken van de week of dat inderdaad zo is of slechts schijn. Ik ga de rechter jurk maken. Nu is blauw niet echt mijn kleur, maar roze wel!! Dus heb ik roze stof gekocht met roze organza voor de mouwen. En het is dezelfde stof als die van DD! De patronen hebben ook wel wat van elkaar weg, dus als de jurken straks klaar zijn, zou het duidelijk moeten zijn dat we bij elkaar horen :). 

Ik ben heel benieuwd!!
Trouwens, mijn stem is weer volledig terug al moet ik nog wel hoesten. DD had niet zo goed geslapen vanacht en had ook wel wat pijn aan haar wond. Met wat paracetamol is het goed te doen en vanmiddag heb ik haar verband nog even verschoond.

5 opmerkingen:

 1. Wat zullen jullie er mooi uitzien in deze jurken. Succes met het maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantasy Fair, een bekend woord hier. Ook ik ben een aantal jaren geleden ijverig bezig geweest met jurken. Voor allebei mijn dichters. En natuurlijk moest alles zo laat mogelijk. Ook mijn zus heeft voor haar dochter een jurk gemaakt. En al een paar jaar hangt er hier een foto van allemaal (mijn DD's, de DD en Ds van mijn zus met aanhang) aan de muur. Gemaakt voor de poort van kasteel de Haar.
  Ze zijn al een paar keer niet geweest, en ook dit jaar zit het er niet in.
  Maar wie weet in de toekomst.

  Veel plezier bij de fair.

  Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schitterende patronen heb je uitgezocht en prachtige stof! Mijn jongste doet ook weer mee, maakt zelf haar japon en de kleding voor de anderen ook! Ik wens je veel plezier, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooi worden de jurken en het is altijd zo gezellig op de Elf Fantasy Fair.
  Succes met het maken en vrolijke groetjes Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat zal een schitterend jurk worden,mooie stof, en wat leuk dat Dh zo in de smaak viel!
  Fijn om te lezen dat het weer beter gaat met je
  Fijne dag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen