donderdag 10 januari 2013

En nu verder

Via de website (en Facebook, Twitter en mail) blijven we goed op de hoogte van de vorderingen van de hondjes. Over twee weken mogen we voor het eerst bij ze gaan kijken.

We zijn druk bezig om een leuke naam te verzinnen. Dat is op zich al lastig omdat we nog niet weten of we een mannetje of een vrouwtje gaan krijgen. Maar wat het extra lastig maakt is dat de naam voor de stamboom met een C moet beginnen... Als jullie nog iets heel leuks weten??? Let me know!

Voor nu nog even een lieve foto:

7 opmerkingen:

 1. Spannend hoor.
  En weet je waar je nog meer op moet letten bij de naam. Dat is dat je ervoor zorgt dat de klank ver draagt. Tenslotte moet je hem/haar ook roepen. Je hebt er niets aan als je hem/haar moet roepen en je bent daarna schor. Dat is geen roepen, maar schreeuwen. Roepen doe je met je longen en schreeuwen met je keel. Weet niet hoe ik het anders moet zeggen.
  En de meeste namen die je met een K schrijft kun je ook met een C schrijven. Bv. Karel wordt dan Carel. En dan heb je ook nog de mogelijkheid om een officiële naam te hebben met een andere roepnaam. Dus nu heb ik het je nog moeilijker gemaakt.
  Maar eigenlijk met je zo'n hondje aankijken en even mee spelen dan komt de naam vanzelf.
  Mijn dochter heeft een poes en volgens haar paspoort heet ze vlekje. Hoe hebben ze dat kunnen verzinnen in het asiel. Dat vonden we maar niets en vonden Zaza veel leuker. Ze wordt nu Mutsie genoemd, want naar al die andere namen luistert ze niet.
  Veel succes met het vinden van de goede naam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hadden een Cleopatra, roepnaam Cleo en een Caesar, roeponaam Cees. Spannend om straks voor de eerste keer te mogen kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes met het bedenken met namen, je moet haar i.d.d. even zien en mee spelen, zo schiet er zo een leuke naam binnen. Dat deed mijn vader ook altijd!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn ouders hadden altijd een hond. Zo hebben we Taffie gehad, maar ook Castor en daarna Pollux. Dat zijn figuren uit de Griekse mythologie. Castor was ook een makkelijke naam bij het roepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat spannend en leuk! Heb net het hele "puppy-traject" doorlopen en
  die van ons is nu 5 maanden. Het was druk, intensief, maar we hebben er
  heel veel voor teruggekregen. Een naam met een C? Hier komen er een
  paar: Chaos (is voor zowel een reu als een teefje goed), Chester,
  Chelsey, Champ (van Champion), Chips, Comet, Curly (als hij of zij toch
  veel krullen heeft), Charlie.... enz. enz. (er zijn er echt heel veel
  met een C)
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor een hond een naam verzinnen vind ik ook heel moeilijk, wij hebben een Flair gehad en nu een Tara, maar als de naam die in het paspoort komt te staan maar met een C begint is het al goed, je mag rustig een andere roepnaam gebruiken, Tara heet eigenlijk Tsichia, nu daar kon ik dus niets mee! Sterkte met wachten, ze zien er wel gaaf uit! Groetjes
  Lida
  P.S. Gaat het goed met je werk? Sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 7. is Cato misschien iets? 2 duidelijke klinkers en je kunt daar goed de nadruk op leggen bij commando's.

  BeantwoordenVerwijderen