zaterdag 19 november 2011

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht

Sinterklaasquiltje
Eindelijk heb ik wat foto's genomen van mijn Sintquiltje. Ik heb het quiltje opgehangen aan touw, dat ik deels heb gevlochten. Dat vond ik er wel huiselijk uitzien :). Dit is de voorkant:

Ik vond dat Sint's schimmel ook wel wat lekkers mocht krijgen, dus daar heb ik wortels voor gehaakt. En dan natuurlijk de mijter en de staf met "echte" robijnen erop, de zak van Sinterklaas en natuurlijk een Zwarte Piet. Ik heb nog even getwijfeld of ik nog tekst zou borduren op het linnen, maar heb toch besloten om dat niet te doen. Ik denk, dat dat te druk wordt.
De stof voor de achterkant heb ik op de handwerkbeurs gekocht. Ik vond 'm wel leuk, zeker met "... gooi wat in mijn laarsje" in mijn achterhoofd.

Nog meer Sinterklaas
Bij een lokale winkel liep ik gisteren tegen deze Sint met paard en Piet aan. Ik vond 'm zò leuk! In eerste instantie had ik 'm aan de voordeur gehangen, want daar stond het zo leuk. Maar toen het eenmaal donker werd, was ik toch wat bevreesd, dat misschien iemand anders 'm òòk zo leuk zou vinden... Nu heb ik 'm binnen aan het rolgordijn gehangen. Sint kan 'm dan toch zien als hij voorbij rijdt!
Gisterenavond was DH weer naar salsadansles, DS was boven in zijn kamer aan het chillen en X-boxen met zijn vrienden. DD en ik wilde wel een film kijken. Zij had de film Sint. Dat leek ons wel wat voor een vrijdagavond... Wat een enge film, zeg! Normaal gesproken ben ik best wel wat gewend, maar mijn hoofd (en zenuwen) zijn duidelijk nog niet op volle kracht en DD is helemaal geen thrillers gewend. Je zult begrijpen, dat wij na de film niet meteen naar bed zijn gegaan, maar nog even wat leuks op tv hebben gekeken...

Van mijn haakproject voor Sinterklaas heb ik wel foto's gemaakt, maar die moeten wachten tot 10 december voor ik ze kan publiceren. Je houdt het tegoed...

8 opmerkingen:

 1. Wat heb je een geweldig leuk Sinterklaasquiltje gemaakt!
  Ik heb die film ook nog niet gezien, ik denk dat ik dat maar na 5 december doe,...
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke sinterklaasquilt is het geworden. De hanger is ook erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een schattig Sint-quiltje geworden. Zo 'gezellig'. Stofje met de laarsjes is zoooo leuk. Brrrr ik houd helemaal niet van enge films. Ik heb tegen al mijn principes in deze week 2 kerstfilms gekeken...... shame......
  Fijn weekend,
  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk geworden jouw Sintenquiltje en die worteltjes hebben een goed plekje gevonden! Ja die film hoef ik niet te zien, zag een pre-view en vond dat al eng genoeg! Fijn weekend nog,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk geworden zeg! En de achtergrond stof past er perfect bij! Ik was denk ik de enige die wist welke het was :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toffe sinterklaas quilt is het geworden. Ben ook heel benieuwd naar het haak project dat je aan het maken bent maar zal rustig wachten tot 11 december.

  Vrolijke groetjes Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schattig Sint quiltje is dit geworden en de achterkant helemaal super.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook een erg leuk Sinterklaasquiltje, en die laarsjes...da's inderdaad een leukertje voor der bij!

  BeantwoordenVerwijderen