zondag 17 april 2016

Even bijpraten ;)

Quiltdipje
Momenteel heb ik even geen zin om te quilten. Ik heb het veel te druk en kan de rust niet vinden om achter mijn naaimachine plaats te nemen. Komt vanzelf weer, hoor!

Maandag 4 april
Op deze datum is 25 jaar onze dochter geboren! Dit jaar ging zij samen met haar vriendje, Cooper en mijn manlief naar de Keukenhof. Daar hebben ze alle drie natuurlijk heel veel foto's gemaakt. Neem zeker eens een kijkje op het blog van dochterlief. Maar deze foto wilde ik jullie niet onthouden!


Zaterdag 9 april
's Ochtends gingen manlief en ik eerst even een kijkje nemen op de marathonexpo, omdat zoonlief daar bij een stand stond. Leuk om even gezien te hebben. Daarna hebben we Cooper thuis opgepikt en zijn naar dochterlief gereden, die voor het eerst haar verjaardag in haar eigen onderkomen vierde. Dat was voor haar best spannend, maar het ging prima en was erg gezellig!!


Cooper bleef een nachtje bij haar slapen, omdat wij de andere dag naar de marathon wilden kijken.

Dus zondagochtend vertrokken we al om half negen richting stad. Samen met mijn groene vogel.


Zo ben ik goed herkenbaar voor de voor mij bekende lopers. Leuk hoor! We zijn eerst even naar de start geweest om daar veel bekenden gedag te zeggen. Daarna gingen we naar het Zuidplein. In het cafeetje drinken we een kop koffie terwijl we aldaar op de tv kunnen zien waar de toplopers zijn. Als ze een beetje in de buurt komen, nemen wij onze stelling in bij Ahoy. Na ruim twee uur heb ik zo'n pijn in mijn rug. Ik hu het voor gezien en ga naar huis. De voor mij meeste bekende lopers heb ik gezien. Manlief gaat nog verder en schiet vele mooie plaatjes.


Outlander seizoen 2
Ik heb geen idee of jullie de boeken van de Reiziger van Diana Gabaldon kennen, maar ik vind het een waanzinnig fascinerend verhaal! Ik heb eerst alle delen in het Engels gelezen. Mijn moeder heeft de boeken in het Nederlands, dus die heb ik ook nog gelezen en daarna -als toetje- heb ik ze ook nog gelezen op mijn e-reader. Van het eerste boek hebben ze een tv-serie gemaakt. Deze zijn uitgezonden in Amerika, op HBO, maar ook op België. Vorige week zijn ze in Amerika begonnen met het uitzenden van seizoen twee.


Dinsdag 12 april, bochtentraining
Dinsdagavond om 18.00 uur begon de opfriscursus bochtentraining bij rijschool Rob Visser. Het weer ziet er goed uit. Aangezien ik nog moet tanken ga ik ruimschoots op tijd weg. Ik had de bevestigingsmail niet goed gelezen, dus sta ik op de verkeerde locatie te wachten... Dom... Gelukkig ben ik maar een klein beetje te laat bij de McDonalds in Barendrecht, alwaar Rob Visser en drie Rotterdam Rebels op me staan te wachten. Na een korte kennismaking gaan we op pad.


Al snel houdt het op met mooi weer te zijn...:( We krijgen regen, hagel en onweer en sluiten af met een waterig zonnetje. Als ik van tevoren zelf het weer had kunnen kiezen, had ik zeker geen regen, hagel en onweer gekozen. Maar achteraf was het wel heel goed! Ik heb pas één keer met regen gereden en vond dat heel eng. Nu moest ik wel en het ging goed! Ik was wel behoorlijk nat en erg koud! Want ook een waterdichte jas houdt na een aar uur regen op met helemaal waterdicht te zijn.

Donderdag 14 april
Met mijn team van het secretariaat hadden we afgelopen donderdag een teamsessie. Ik heb de locatie uitgekozen en koos voor Engels in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Het was een hele goede, positieve, vermoeiende dag! Na afloop een drankje op het terras met een prachtig uitzicht:


Vrijdag 15 april
Twee weken terug is onze vaatwasser in het weekend stuk gegaan. Tja, dan duurt het een kleine week eer ik een nieuwe kon gaan kopen (door z'n leeftijd loonde repareren niet meer). En dan duurde het weer een week eer ze konden leveren, dus dat gebeurde vrijdag!


Na twee weken afwassen, waardeer je een vaatwasser weer enorm!

Tijdens de drie uur durende bochtentraining bleek dat mijn helm te klein was. Ik kreeg enorme pijn aan mijn voorhoofd en was steeds bezig mijn helm wat te verschuiven. Dit is niet handig, dus! Kleine stukjes gaan prima, maar een langere rit deed ècht pijn. Aangezien ik toch ook af en toe met de Rotterdam Rebels mee wil rijden, was een nieuwe helm onontbeerlijk. Dus ging ik vrijdagmiddag met zoonlief naar Martijn's Motorkleding aan de Admiraliteitskade. Ik heb daar een prachtige Shark helm uitgekozen. Die zat in één keer goed. Nu hopen, dat dat ook zo blijft bij langere ritten :)

Ik had nog geen echte zomerhandschoenen. Mijn gevoerde zomerhandschoenen zijn me echt te warm. Dus vroeg ik naar ongevoerde handschoenen. Ze hadden een paar bijzondere handschoenen. Eén paar besteld voor een klant en nog een aantal paren extra voor de verkoop. Ze zijn in Europa nagenoeg niet te koop. Ik vond ze super gaaf!! En ze passen uitstekend bij mijn chopper. Echt MotoStuka shanks handschoenen!


Zondag 17 april
Voor vandaag had ik me opgegeven om als EHBO-vrijwilliger een evenement in Hoogvliet bij te wonen in Villa Heerlijkheid.


Het was een festival met allerhande (shanti)koren dus we hadden het gelukkig niet druk met EHBO-zaken ;)


Haken
Haken doe ik af en toe wel. Een paar weken geleden heb ik de nieuwe Simply Haken gekocht en daar stond het patroon in van een loop:


Is 'ie niet geweldig? Mouwen met een tussenstuk, zodat je armen en schouders lekker warm blijven. Ik ben gek op roze, maar heb juist gekozen voor een prachtige kleur ijsblauw. Met ruim 300 steken voor iedere toer, gaat het niet erg snel, maar het is wel erg leuk om te doen.


Zo, jullie zijn weer een beetje bijgepraat! 

Ik wens jullie een hele fijne week!

3 opmerkingen:

 1. Wat een gezellig blogje! En nogmaals gefeliciteerd met Lotte's verjaardag!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken het merk handschoenen natuurlijk niet....maar ze zien er gaaf uit !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit blogje was inderdaad genoeg leesvoer en je dagen goed gevuld ,ook met leuke dingen.
  XX

  BeantwoordenVerwijderen