donderdag 14 januari 2016

Een pot vol wensen, een prachtig gedichtje en de zee

Een pot vol wensen
In de eerste week van januari 2014 ben ik begonnen met mijn 'pot vol wensen'. Gewoon een glazen pot met daarin roze briefjes met daarop mijn wensen, hopen en gedachtes voor 2014.


Ook voor 2015 heb ik deze pot gevuld met twaalf briefjes. In de eerste week van januari heb ik de balans weer opgemaakt. Van de twaalf briefjes zijn er acht gelukt/voltooid/gedaan. En daar ben ik best trots op! Ook voor 2016 heb ik er weer briefjes in gedaan. Natuurlijk de vier van 2015 en nog negen anderen. Nu weer afwachten wat dit jaar mij weer zal brengen. Het kan best zo zijn dat ik er, in de loop van het jaar, eens een briefje bij stop. Maar dat zijn er zeker niet veel!

Prachtig gedichtje
Toen ik een jaar of vijftien, zestien geleden bij een projectontwikkelaar kwam te werken, huurden wij een opzichter in. Een reeds gepensioneerde man, die heel goed was in zijn werk en daarnaast maakt hij ook prachtige gedichten. Ieder jaar kijk ik uit naar hun kerstkaart, omdat hij er ieder jaar een mooi gedichtje op schrijft. Zo ook dit jaar:

Beschouw het leven als een wonder
Wat je een poosje lenen mag
Het is en blijft toch heel bijzonder
Als de zon weer opkomt elke dag
Hoe kan een keppeltje of hoofddoek
Zoveel reden zijn tot strijden
Hoe kan de uitleg van een boek
Maken dat zovelen lijden

©Daan Steinvoort


Zondag naar het strand
Aan het begin van de middag kreeg ik een appje van dochterlief. Zij en haar vriend wilden Cooper op komen halen om samen met Bella, hond van vriend, naar het strand te gaan. En wij mochten ook mee :)

Dit keer gingen we aar Rockanje, tweede slag.


Het was best wel koud! Een harde koude wind en spannende luchten.


Eerst zalig een eind tegen de wind in gelopen. De hondjes hadden het prima naar hun zin!


En niet alleen de hondjes...,


En als je dan omkeert en je hebt de wind in de rug, loopt het toch wel errug lekker ;). Met dat we de strandtent binnen lopen, begint het enorm hard te regenen en konden wij een plekje bemachtigen voor de open haard.


Tja en dan warme chocomelk met slagroom en een punt Dudok appeltaart... Wat wil je nog meer??

Zo konden we er weer even tegen deze week!

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee, dat van de wens-briefjes in de glazen pot. Heerlijk dat er zoveel gelukt/voltooid zijn. Heerlijk met harde wind wandelen op het strand, alle muizenissen uit je hoofd "waaien" *Ü*

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was dan een gezellig en goed begin vd week. Heerlijk
  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk dagje uitwaaien. Succes met je wensbriefjes

  BeantwoordenVerwijderen