donderdag 1 oktober 2015

Prachtige dagen in de Eifel

Toen we deze dagen afspraken, konden we niet weten wat een prachtig weer we zouden hebben!

Zaterdag
Zaterdag vertrokken manlief, Cooper en ik naar de Duitse Eifel waar Sis, haar manlief en Chip op ons wachtten.
's Middags gingen we naar Dreiborn waar we herten zouden kunnen zien.... Ik dacht, dat dit zoiets was als in Zweden: je weet dat er herten zijn en als je heel veel geluk hebt zie je er eentje. Maar hier kwamen bij het uitzichtspunt en daar zag je hele kuddes herten!!Je hoorde ze ook brullen. Heel bijzonder!


Zondag
Vandaag trokken wij naar Heimbach voor een lekkere wandeling door de bossen naar de waterkrachtcentrale die in Jugendstil gebouwd is.Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. En hoe!!Aan het eind van de middag/begin van de avond proberen we nog wat van de zon te genieten, maar de warmte is er nu wel af. We genieten eerder van de spelende honden.Maandag
Voor vandaag staat Burg Eltz op het programma. Het is een prachtig kasteel, dat de tand des tijds geweldig heeft doorstaan. Er is nog nooit strijd om gevoerd! Sis en haar man gaan het kasteel van binnen bekijken, terwijl manlief en ik ons over de honden ontfermen.Cooper vindt het een feest om te poseren!Chip daarentegen, staat liever niet op de foto. Deze is dus een echte gelukstreffer!

Wij kregen allerlei invallen over ridders te paard en jonkvrouwen die voor het open raam staan en waarvan de sluiers van hun hoed naar buiten waaien. We proberen dat hier gezamenlijk na te bootsen, maar we hebben er meer plezier om gehad dan dat het nu echt lijkt op het plaatje dat we in ons hoofd hadden :)Na het bezoek aan Burg Eltz rijden we nog even naar Cochem. Daar komen we aan het eind van de middag aan. Het plaatsje zelf valt ons wat tegen, maar we kopen er wel Federweisser en gaan dan op een terrasje genieten van een glas Federweisser met Zwiebelkuchen. 
En we sluiten af met warme Apfelstrudel met ijs en slagroom.... Op de terugweg worden we nog getrakteerd op een prachtige zonsondergang!!!
Dinsdag
We gaan vandaag naar Bad Münstereifel. In dit dorp is een outletcentrum, dus we kunnen ons hart ophalen!Het ziet er geweldig uit! Allemaal oude gevels en daarachter heel veel winkels!We hebben lekker geshopt. 's Avonds genieten we van een lekker wijntje (Federroter) met een kaasje en het haardvuur. Dan rest ons nog een nacht en een ontbijt en zitten onze Eifeldagen er weer op.

Het waren dagen met een gouden randje! We hebben enorm genoten van het gezelschap en de mooie omgeving. Jammer dat manlief niet lekker (zeg maar gewoon ziek) was.

3 opmerkingen: