dinsdag 22 september 2015

Een droom kwam uit...

Harley Davidson
Wie droomt er niet van rijden op een Harley (mits je tenminste een motorliefhebber bent)? Ik wel dus, maar dat had ik nog nooit gedaan. Nu heeft Harley Davidson een actie: je kunt een gratis proefrit maken op een HD-2016. Daarnaast maak je kans op een reis voor twee personen naar Millwaukee en kans op je eigen customized bike..... *droom*. Toen ik dat tegen zoonlief zei, vroeg hij of ik ons al opgegeven had. :) Nee dus, maar wij togen samen naar Harley Davidson Rotterdam om een afspraak te maken voor een proefrit.

Dat kon, maar we konden ook onze spullen gaan halen en de proefrit meteen gaan maken!! Nu hadden we onze spullen al bij ons, dus was het een kwestie van formulieren invullen, spullen aantrekken, uitleg krijgen en dan gaan!

Ik vond het van tevoren heel erg eng! Dat heb ik ook tegen de man gezegd. "Waarom dan?" vroeg hij. Geen idee! Zet mij in een voor mij onbekende auto en ik rij er in weg, maar een motor? En dan ook nog eens een Harley???? Deze vriendelijke man vroeg wanneer ik voor het laatst gereden had (vorig jaar) en op welke motor (Yamaha R6 van zoonlief). Hij knikte wat en zei: "Let goed op het verkeer en pas op jezelf. Dit is slechts blik. Maar vooral: ga er van genieten!"

Die in die doos mochten we niet eens meenemen...
We hadden ons verder niet voorbereid, geen route bedacht, dus mocht ik voorop. Ik ken daar de weg niet zo goed. Eigenlijk ken ik daar maar één weg en dat is naar ons voormalig kantoor. Daar zijn we dus eerst heen gereden en hebben we de motoren even neergezet. Ik vond het erg fijn om even niet op de route te hoeven letten en me alleen te concentreren op dat monster waar ik op zat! Ik had een Dyna Street Bob om uit te proberen.

De grijze is een Street Bob, de blauwe een Fat Bob
Zoonlief had de Dyna Fat Bob uitgekozen. Beide op advies van de verkoper/eigenaar omdat we allebei lang zijn en dus niet op alle motoren comfortabel kunnen zitten.

Nu gaan we lekker even rijden.

Street Bob

Zoonlief op de Fat Bob
Het was echt genieten! Ik heb hele stukken met een enorme grijns op mijn gezicht gereden! En bij zoonlief was dat niet anders.

De volgende vraag was; "Kopen?" Ja graag, maar ik mis nog zo'n € 16.000,= :( Dus als jullie ergens nog een potje weten? Dan hou ik me van harte aanbevolen!) Tot die tijd blijf ik lekker dromen!!

Kaffe Fassett
Voor de achterkant van mij KF-top heb ik donker paarse wollen trevira gekocht. Nee, geen echte quiltstof. Maar ik wilde een lekkere warme stof voor de achterkant zodat het weer een echte kruip-je-onder-op-de-bank-deken wordt. kijk eens, hoe mooi:


Haken
Ik was al een tijde bezig aan de poncho met mouwen en capuchon van Kyra. Gisteren was 'ie zo ver, dat ik 'm even kon passen.... Wat viel dat tegen! Ik dacht het perfecte garen te hebben en het perfecte patroon, maar ik vind het er niet uit zien! In eerste instantie ligt de poncho nu in een plastic tasje. Misschien dat ik nog ga kijken of ik 'm aan kan passen zodat 'ie draagbaar wordt. En anders haal ik 'm uit en maak ik te zijner tijd wel eens iets anders van deze wol.

Het garen met het patroon op de achtergrond

De "in de hoek gegooide" poncho
Volgens ben ik niet zo goed in kledingstukken haken. Mijn cirkelvest is ook tot twee keer toe de mist in gegaan. Voormijn gevoel van zelfvertrouwen ben ik nu maar weer begonnen met een stola. Die uit een oude Ariadne die nu over Facebook zwerft. En het is toch een leuk patroon! En het gaat goed!


Ik kon bij geen enkele Zeeman meer oud roze Royal kopen en bij ons in de stad was er nog volop! Helemaal mijn kleur en volgens mij wordt 'ie zalig warm!!

Herfst
De dagen worden weer korter. En natter. En soms heb je op eens een prachtige dag er tussendoor, waarvan je dan weer extra kunt genieten! Ik vond tijdens het uitlaten van Cooper twee eikeltjes. Die heb ik meegenomen voor op mijn herfstdienblad. Ook had ik nog een heel stuk boomschors bewaard. Dat in combinatie met wat kaarsjes, paddenstoelen en een vilten poppetje vind ik het een heel leuk tafereeltje geworden.

3 opmerkingen:

 1. Gezellig achter de kaarsjes op jou leuke dienblad haakwerk in de handen turen naar de mooie paarse stof en dromen van de Harley. Dan kan jou avond niet meer stuk.
  Kleding haken en breien en dan ook nog goed op maat dat is iets wat mij ook nooit lukt.
  Troost je jij bent echt niet de enige.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och, wat was ik graag bij jullie motorritje geweest ;-)
  Leuk je achterkant van de Kaffe !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw leuk dat je direct aan het toeren kon.
  Dan heb je echt een topdagje.
  Succes met je haaksels, tja het zit niet altijd mee met het handwerk.
  Jammer.

  BeantwoordenVerwijderen