vrijdag 16 oktober 2015

Over van alles en nog wat

Energie voor tien
Toen ik vorige week maandag onderweg was naar mijn werk, appte ik Sis: "Ik heb het gevoel dat ik weken vrij ben geweest! Ik kan er weer even tegen!!" Niet wetende dat ik een krap uur later mijn eerste hartreanimatie in levende lijve uit zou voeren op mijn werk.Het allermooiste nieuws is dat deze mevrouw het gehaald heeft! Het gaat goed met haar, ze heeft alleen wat last van geheugenverlies. Ik heb dit niet alleen gedaan, maar met twee collega's. Ik ben ongelooflijk trots, dat ik dit heb gedaan èn met een goede afloop. 
Waar ik echter niet op gerekend heb, is dat ik er nog zo'n last van heb... Zolang ik gewoon mijn werk kan doen, gaat het prima. Maar zodra er ook maar een klein kinkje in de kabel komt, ben ik helemaal van slag: gestrest en huilbuien. Ik herken mezelf nauwelijks.  De begeleiding vanuit mijn werkgever stelt me gerust en zegt dat het erbij hoort en dat ik niet te hard voor mezelf moet zijn....

Ik heb een prachtig boeket bloemen gekregen van mijn werkgever en een brief met hele mooie woorden.
Prachtige zondag
Zondag hebben manlief en ik eerst Cooper goed geborsteld. Dat was wel weer even nodig.Dit was de "oogst". Als troost voor Cooper en onszelf zijn we naar de tweede Maasvlakte gereden en hebben daar zalig gewandeld en in de zon gezeten!

Cooper wordt altijd helemaal gek op het strand! Het is een genot om naar te kijken.Niet alleen Cooper heeft het op het strand naar z'n zin. Wij ook! Zeker met zo'n lekker zonnetje.En als je dan een poosje gerend hebt op het strand en door de vloedlijn, zie je er ongeveer zo uit:Op de terugweg reed ik voor het eerst over de nieuwe Botlekbrug. Dit keer was dat gewoon mogelijk ;)Motor fotoshoot
Maandag had manlief een fotoshoot met twee mooie dames en motoren. Daar wilde ik wel even kijken! Tussendoor mocht ik even op deze mooie Yamaha zitten.


Nieuw tuigje voor Cooper
Het tuigje dat we voor Cooper hadden beviel me niet. Het was veel te wijd bij zijn borst, sloot niet helemaal goed, kortom tijd voor wat anders. Dit keer toog ik met dochterlief en Cooper naar Barendrecht, naar Wesdijk. Ik had er goede verhalen over gehoord en volgens de website hebben ze een groot assortiment tuigjes. Nou dat hebben ze zeker! Ik had zelf natuurlijk al wat voorwerk verricht. En na deskundig advies gingen we naar huis met een nieuw Tre Ponti tuigje in armylook. Hoe stoer is dat?Ik heb nog even geen foto van Cooper als hij zijn nieuwe tuigje aan heeft. Komt nog wel. Natuurlijk mocht hij ook wat lekkers uitzoeken. Hij koos een bullenpees (die had hij nog nooit gehad), maar heeft hij thuis zalig opgegeten!Tussendoor heb ik nog een cake gebakken, die erg goed gelukt is:Haakwerk
Ik ben nog steeds bezig met mijn stola in oud roze en ik vind 'm heel erg leuk worden! Nog vier keer het patroontje herhalen en dan kan ik de franjes gaan maken!Nu is het weekend! Ik heb erg weinig op het programma staan, dus dat wordt genieten (hoop ik).

Goed weekend!!

8 opmerkingen:

 1. Ik ben verpleegkundige geweest en heb een aantal maal in mijn leven gereanimeerd. De meest heftige gevallen komen nog steeds af en toe boven. Het hoort erbij. Vergeet niet dat het een heel heftig iets is. Super dat je het hebt gedaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meisje toch, wat heftig dat je voor het eerst in het echt hebt gereanimeerd, gelukkig met goeie afloop. Mijn hubbie heeft het ook eens moeten doen, dat liep niet goed af, wat ook erg heftig is.
  Heerlijke plaatjes aan het strand.
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uff wat een heftig verhaal. Fijn dat het goed af liep.
  Mooie foto's van Cooper genietend van zijn lekkernij. Een fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt het zeer goed gedaan ! Af en toe tranen is helemaal ok ...dat kent iedereen.
  Geef mijn fluweel-hondje een dikke knuffel😉

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt het zeer goed gedaan ! Af en toe tranen is helemaal ok ...dat kent iedereen.
  Geef mijn fluweel-hondje een dikke knuffel😉

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat moet heftig geweest zijn iemand reanimeren. Maar goed dat je het gedaan hebt en dat het gelukt is. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey kanjer,wat goed van jou en je collega`s.Groot respect !!!!
  Geef het de tijd en hou de goede afloop in gedachten.
  Dikke knuffel voor jou, heb je verdiend.
  XXXX

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kan mij heel goed voorstellen dat er tranen komen want het is niet niks een reanimatie.
  Gelukkig heb je een heerlijk thuis met man en kinderen en dat is heel veel waard.
  Sterkte.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen