maandag 15 december 2014

Zalig weekend!

Vrijdagavondverrassing
's Ochtends heb ik eerst nog gewerkt. Daarna snel naar huis, brood ophalen bij de bakker en dan spullen in de auto en op naar Limburg voor een zalig weekend quiltvriendinnen onder elkaar.

Na even bijkletsen en een zalige kop soep, zaten we met een kop thee op de bank toen de deurbel ging. "Volgens mij, moet jij even open doen..." Wie? Ik???? Hoezo??


Nou, omdat quiltvriendinnen M&M voor de deur stonden als heuse verrassing voor mij! Is dat even leuk!! Dus met z'n vieren gingen we naar de quiltkamer op de eerste etage, gevolgd door een grote pot thee en een verrukkelijke taart en natuurlijk alle quiltwerkjes waar we mee bezig zijn en die we nu aan elkaar konden laten zien! Genieten!!


Zaterdag Aken
Zaterdagochtend, na een lekker ontbijt, gaan we samen naar Aken. Eerst de gerepareerde naaimachine ophalen, dan naar de kerstmarkt. Het is jammer, dat het weer ons niet zo gunstig gezind is, maar we laten ons daar zeker niet door uit het veld slaan!


Het voordeel van dit weer is, dat het niet zo extreem druk is :). Zodra we bij de stand komen met biologische glühwein nemen we een zalig glas vol!


We eten wat bij een ander kraampje en dan gaan we nog even de stad in. Van de zomer heb ik toch echt niet heel het centrum belopen met dochterlief ;).

Van tevoren had ik al gezegd, dat ik niet op zoek wilde naar zwarte laarzen, maar als ik toevallig een mooi paar zou zien voor een schappelijk bedrag, dan wil ik die wel kopen. En laat dat nou ook nog lukken :)

Als we daarna langs de Wellesteynwinkel komen, kunnen we het niet nalaten om binnen te gaan kijken. Wat een prachtige jassen verkopen ze daar! Zo mooi gemaakt, prachtig afgewerkte details, wind- en waterdicht. En ja, als je dan dagelijks met openbaar vervoer reist, de winter eraan komt en ik alleen een kort, warm jack heb (en natuurlijk ook nog andere jassen, maar die zijn niet zo warm en zeker niet waterdicht) ga ik overstag voor deze jas:


Als we dan moe en nat zijn van de regen gaan we naar de auto. Op naar de Carolus Thermen in Aken....


Ruim drie uur hebben we in diverse baden liggen weken en ook het Turks stoombad bezocht. Natuurlijk hebben we ook aan de inwendige mens gedacht. Toen vonden we het wel genoeg en zijn we weer naar huis gegaan. Thuis nog een kop soep gegeten en nog gezellig op de bank wat zitten handwerken.

Zondag
Nadat we lekker uitgeslapen hebben en de zon zien schijnen, besluiten we een lekker stuk te gaan lopen door de velden in Simpelveld. We nemen Chippy lekker mee en die geniet met volle teugen van de muizenholletjes en de modder :)


Als we thuis komen staat het uitgebreide ontbijt al bijna helemaal klaar. Zelf gebakken brood, gebakken ei met spek, jus d'orange.... wat een verwennerij!

Daarna gaan we weer naar de quiltkamer en gaan we lekker aan het werk.


Sis is druk aan het werk om de laatste hand te leggen aan de top van Bertie's winter. Kijk eens wat een schattig patroontje dat is:


Ik heb lekker gewerkt aan mijn geheime verrassingsquilt...


Nu kan ik thuis weer lekker verder werken hieraan.


Plannen
We hebben ook al plannen gemaakt om in het voorjaar een weekje met z'n allen naar één van de waddeneilanden te gaan. Leuk om weer iets te hebben om naar uit te kijken.

Einde
Hoe leuk en lekker zo'n lang weekend ook is, er komt altijd weer een eind aan. We rekken het zo lang mogelijk, maar na het eten moet ik toch echt naar huis.

Tot de volgende keer!

4 opmerkingen:

 1. Wat een fijn weekend!
  Goed plan ook in het voorjaar! Ik heb al weer een midweekje op Texel geboekt ;)

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook wij kunnen geheimpje houden,was reuze gezellig.
  Herhaling waard !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellig weekend!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen