zaterdag 6 december 2014

"Blended" en Kerst

"Blended"
Gisterenavond hadden wij (uit eigen keuze) geen traditioneel Sinterklaasfeest. We hadden ervoor gekozen om met z'n vieren een film te kijken. Het lukte helaas niet om een film in de bioscoop te kiezen, dus koos zoonlief er eentje uit die we gewoon languit op de bank in onze joggingbroek konden kijken. Het werd de film "Blended". Een erg leuke film, moet ik zeggen! Ik heb er hartelijk om kunnen lachen en tussendoor zalig geknuffeld met Cooper, die zijn kop lekker op mijn schouder had gelegd.


Kerstdoodle
Aangezien dochterlief en ik naar de workshop kerstkussen maken waren en zoonlief altijd op zaterdag werkt, was manlief alleen thuis met Cooper. De wens was er vorig jaar al om een kerstfoto te maken met Cooper. Alleen dat mislukte erbarmelijk. Nu dus een nieuwe kans. En hij heeft zulke leuke foto's gemaakt:

Met de sneeuwmannenquilt
"Hee, psst, muts...., wat vind jij er nou van?"

Ben ik niet heel erg lief?
Jingle bells, jingle bells... ik zie niks meer

Ook dochterlief en ik zijn heel druk bezig geweest. Yvonne van Dijk was onze docente vandaag bij de Quilthoeve. Het originele kussen ziet er prachtig uit!


We hebben het regelmatig vlak voor ons staan om als voorbeeld te dienen. Dochterlief is druk bezig met haar allereerste applicatiewerk. Gelukkig staat Yvonne haar met raad en daad ter zijde.We zijn met zeven deelneemsters en het is een gezellig groepje zo. Ook ik ben natuurlijk druk met knippen en vlisofix.


Grappig, dat de Sinterklaaschocolaatjes naast de de kerstkopjes op tafel stonden. Dat geeft prachtig aan in welke tijd we nu zitten:).

Tussen de middag hadden we een zalige lunch met groentensoep, broodje zalm, vers fruit en een glas melk. Werkelijk tot in de puntjes verzorgd! We gunden ons nauwelijks tijd om te eten, maar daarna konden we weer vol nieuwe energie aan de slag. Het is natuurlijk een utopie te denken dat je zo'n kussen in een dag klaar kan krijgen. Maar we zijn best goed gevorderd. Het resultaat van dochterlief tot nu toe:


En mijn resultaat tot nu toe:


Of het voor deze Kerst af komt, waag ik te betwijfelen, maar dat maakt niet uit. Het was een reuze gezellige dag en het wordt een geweldig leuk kussen!

Ook erg leuk om Janine en Willy weer even gezien en gesproken te hebben!

6 opmerkingen:

 1. Zo leuk jullie kussens !
  Neem maar mee volgende week...;)
  Ik ben toch zo flieft op mijn Cooper-vriend ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat wordt het een prachtig kussen, ben best beetje jaloers, zoiets zou ik ook wel eens willen maken! Prachtige foto's van jullie "scheet"van een hond. wat is Cooper toch een pracht-lieve-dondersteen!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een plaatje die Cooper. Jullie kussen trouwens ook. Wat zijn die leuk zeg. Dan zou ik wensen eens wat vaker naar Nederland te kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Komt-ie af voor de kerst of niet.....?? Maakt niet uit, volgend jaar is het immers weer kerstmis!! In ieder geval worden ze heel leuk!!
  Leuke foto's van Cooper en leuke ondertitels, hoor!!!!! Moest ik om lachen.
  (het eerste wat me opviel was het kerstkopje).
  Groet, Rya

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke foto's van Cooper. Geloof dat ik een kerstkaart in de maak zie. Je zal er maar zo een krijgen. Zo leuk.
  Veel succes met je kussen.

  Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou,jullie hebben hard gewerkt aan de kussens en wat worden ze mooi !!!!

  BeantwoordenVerwijderen