zaterdag 8 november 2014

Eerste werk in opdracht

Ergens in augustus kreeg ik de vraag van de vrouw van één van mijn collega's of ik een quiltje wilde maken. Eind november verwachten zij een tweede kleindochter. Ik heb nog nooit iets in opdracht gemaakt, maar ik vind het zulke lieve mensen, dat ik dit wel wilde doen. Op mijn vraag wat ze precies wilde, was het antwoord "felle kleuren". Aangezien er een baby'tje op moet komen te liggen, wilde ik naast katoenen stofjes ook fleece gebruiken. Het heeft een prachtig effect, maar wat een dramatische stof om te verwerken! Uiteindelijk was het quiltje deze week af en zijn manlief en ik het vandaag gaan brengen. Ik was toch wel erg benieuwd wat ze er van zou vinden... Gelukkig was ze helemaal enthousiast! Toen wij thuis kwamen, stond er al een berichtje op Facebook :). De foto's zijn van de eigenaresse van de quilt.

Gefotografeerd op de bank
Close-up. Deze foto benadert de kleuren het best.
Eenvoudig doorgequilt, maar met een mooi resultaat.
Ik ben heel benieuwd hoe dat kleine meisje er straks op komt te liggen! Doordat het een quiltje voor iemand anders was, was ik nòg kritischer dan anders. Maar ik ben heel tevreden met het resultaat! En het is met veel plezier en liefde in elkaar gezet!!

Haakbijbel
Sinds kort ben ik ook in het bezit van de beroemde Haakbijbel! Wat staat daar een enorme variatie in aan steken!!! Geweldig uitgelegd en getekend. Zalig, daar zal ik een hoop plezier van gaan hebben.


6 opmerkingen:

 1. Het is je goed gelukt, erg mooi geworden.

  Groet Miny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een dot van een babyquiltje. Dat is leuk werk, hè. Ik heb er vorig jaar twee gemaakt voor de kleine meissies van mijn nichtjes. Enig om te doen en ze waren er heel blij mee, zowel de mamma's als de kleintjes. En daar doe je het óók voor!
  Groet, Rya

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou wat is dit mooi geworden.
  zijn wel echte Quibi kleurtjes hè ?? Leuk !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. is prachtig geworden! leuk voor een meissie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weet zeker dat jij deze bijbel aan zal gaan bidden.... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk vrolijk quiltje daar zal ze heel blij mee zijn
  veel haak plezier
  Groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen