zondag 5 oktober 2014

Eiland van Brienenoord

Eiland van Brienenoord
Ik woon al bijna veertig jaar in Hoogvliet en weet dus al jaren, dat er een Eiland van Brienenoord is. Maar ik was er nog nooit geweest.... tot vandaag!

Op deze zonnige herfstzondag togen manlief, dochterlief en Cooper naar het natuurgebied onder de Van Brienenoordbrug. Zelfs op de heenweg zagen wij al Feyenoordsupporters lopen, maar gelukkig waren we vroeg genoeg om de auto kwijt te kunnen raken. Zodra je op het eiland bent, heb je meteen een prachtige skyline van Rotterdam:


Er staan ook nog wat restanten van 't een of 't ander:

Tja, je bent een Citydoodle of niet :)
Er lagen wel wat afgezaagde boomstammen, maar die waren voor Cooper veel te hoog om op te klimmen. Maar waarom zou je een afgezaagde boomstam moeten nemen, als je ook van deze prachtige boom gebruik kan maken!!


Aan het begin van het eiland staat dat het verboden is om te zwemmen, maar Cooper vond pootje baden wel heel erg lekker :)


Er stonden veel prachtige bomen die op de meeste waarachtige wijzen gegroeid zijn, maar deze noodde ook uit voor een leuk plaatje van dochterlief:


Er zijn ook plekken waarbij je tot het water kunt lopen en dat vonden zowel manlief als Cooper erg leuk.


Vanaf het eiland heb je ook een heel mooi, apart uitzicht op de Van Brienenoordbrug.


Royaal halverwege onze wandeling zag ik opeens de Schotse Hooglandrunderen liggen. Imposant grote runderen, die helemaal niet in ons geïnteresseerd waren, maar gewoon lekker lagen te grazen in de schaduw.


Ik vond het echt de moeite waard om dit eens gezien te hebben! Zo'n stukje natuur echt midden in de stad. Je ziet de watertaxi's, de waterbussen, de Spido, het vrachtverkeer op het water en de Pannenkoekboot. Je hoort de auto's en de boten, maar dan toch ook de stilte van de natuur!

Feyenoord
Na onze wandeling was het parkeerterrein al aardig volgelopen, want Feyenoord speelde thuis tegen FC Groningen. Gauw naar huis, dan kunnen we daar de wedstrijd kijken. En ook dat was er een met veel blijdschap, want Feyenoord versloeg Groningen met 4-0!!!


4 opmerkingen:

 1. Leuk zo een plekje !
  Maar ik doe het in mijn broek als ik dir grote runderen zie .....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo te zien hadden jullie mooier herfstweer dan hier .
  Leuke foto`s !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een heerlijke wandeling heeft Cooper weer gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben er onlangs langs gevaren en vond het een prachtig plekje, leuk om er nu foto's van te zien! Fijne week,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen