vrijdag 4 juli 2014

Weekje Zuid Limburg

Simpelveld
Afgelopen week bivakkeerden wij in een bungalow in Simpelveld. Wat een prachtige omgeving! 

The Log Cabin
Zaterdag (en de vrijdag ervoor) was er seizoensafsluiting bij The Log Cabin. Aangezien dat nu maar een klein half uurtje rijden was èn Sis er een demonstratie gaf over het gebruik van plak- en scheurvlies, gingen we daar natuurlijk naar toe! Het zag er erg gezellig uit, zowel op de binnenplaats als binnen. Bij de tafel van Sis was het steeds erg druk :)De vorige keer dat ik hier was, heb ik prachtige flanellen stoffen gezien. Toen was ik heel sterk en heb ik niets gekocht, maar nu... Acht, het is vakantie! Dus twee charm packs gekocht en een stuk donkergrijze flanel die er zo mooi bij past...De bedoeling was om na het bezoek aan The Log Cabin te gaan wandelen met Cooper, maar het weer gooide roet in het eten. Het begon behoorlijk te regenen, dus reden wij gewoon terug naar het huisje.

Maandag
Maandag kwam dochterlief naar Simpelveld. Vergezeld van opa en oma zouden ze met de trein naar Heerlen reizen alwaar ik ze op zou halen.... Ware het niet, dat ik een berichtje kreeg dat er door een aanrijding van twee andere treinen hun trein niet verder zou reizen dan Tilburg.... De alternatieve reisroute kende ook een vertraging van meer dan 60 minuten in verband met een defect spoor. Nou, dan rij ik wel naar Tilburg....


Gevoelsmatig ben ik dan al bijna thuis, maar ja daar was niets aan te doen. Vader, moeder en dochter meegenomen met de auto. Eerst koffie drinken en een broodje eten en dan lekker een stuk wandelen. Zodra we thuis waren van het wandelen barstte de regen weer los.... Jammer hoor! 's Avonds mijn ouders weer op de trein gezet. Dit keer wèl in Heerlen en ze zijn weer goed thuis gekomen.

Dinsdag - Aken
Voor vandaag stond er een damesuitje op het programma: een dagje Aken. Lekker shoppen en ondertussen kijken naar al het moois waar we voorbij komen.Voor mij was dit ook de dag, dat ik 25 jaar in dienst was bij mijn werkgever. Ik vond dat ik mezelf wel een cadeautje mocht geven :). Dat werd een dubbele donkergrijze Noosa armband (zoals deze maar dan zonder deze chunks):

Ik had nog steeds geen oranje chunk, dus die heb ik nu ook gekocht:


Dochterlief heeft nog een prachtige agenda van Filofax gekocht. Lekker geluncht, dus was wil je nog meer?

Woensdag
Dochterlief had lekker uitgeslapen, dus zodra die ontwaakt was zijn we naar Vaals gereden. De auto ergens neer gezet en toen via het bos naar de Wilhelminatoren gelopen. Prachtig daar!


Toen ik de toren zag, bood ik mij meteen vrijwillig aan om met Cooper beneden te blijven:). 
Toen nog naar het drielandenpunt. Jeetje, wat is dat vernieuwd zeg!
's Avonds kwamen Sis, haar manlief en Chip gezellig eten waarna we nog even gewandeld hebben.Donderdag
Voor vandaag stond een ritje met de stoomtrein op het programma. Van Simpelveld naar Valkenburg. Cooper vond het best eng in de trein, dus die kroop gewoon op schoot :)


In Valkenburg zijn we maar heel even uitgestapt. Het was zò warm op het perron dat we weer snel de trein in wilden stappen. Tot mijn grote schrik neemt Cooper een sprong -met de bedoeling de trein in te komen-, maar hij springt tegen een dichte deur!!! Ik zag 'm al liggen tussen de trein en het perron... Gelukkig sprong hij achteruit weer op het perron, dus dat liep met een sisser af. Maar zelf de trein in of uit springen was er niet meer bij voor Coopertje.
Dochterlief en ik vonden het wel genoeg toen we weer in Simpelveld terug waren, maar manlief wilde nog een ritje Kerkrade doen.


Vrijdag
Aan alle vakanties komt een eind, maar aan een vakantie van slechts één week komt wel héél snel een eind. Maar goed, we hebben het erg naar ons zin gehad. Genoten van de prachtige omgeving en nu weer thuis, wassen draaien. Gelukkig ben ik nog een paar dagen vrij!


5 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke week, echt genieten. Mooie foto's!!!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laat ik daar nou zaterdag ook geweest zijn. Ik dacht al toen jij foto's nam dat zou Quibi wel eens kunnen zijn maar dat durf ik niet zo maar te vragen.
  Ik had het dus toch goed want ik sta op de foto die jij geplaatst heb op jou blog.
  Wij kwamen terug van onze vakantie en sluiten dat dan meestal af met een paar dagen Limburg om een bezoek te brengen aan onze zoon in Maaseik.
  Jammer genoeg was het geen weer om een fietstocht te maken maar ik ben toch blij dat ik naar The Log Cabin geweest ben want het is een gezellige winkel geworden.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo te lezen een hele fijne,gezellige week die jullie hadden.
  En vond het wel jammer dat we ons gemist hebben bij Jacq.volgende keer beter.
  Beloofd.!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellige week heb je gehad en wat een leuke foto´s
  Wij hadden ook zo een ongeluk hier op het spoor, de treinen hebben bijna 6 weken niet gereden, alles lag plat hier
  Toen ik terug kwam uit Holland heb ik over een reis van 2 en half uur, 8 uur gedaan
  Liefs vanuit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen