zondag 2 februari 2014

2013 Het jaar van de hartjes

Hartjes
2013 was het jaar van de hartjes. Het idee was iedere dag een hartje, maar ik had van tevoren al ingeschat dat ik dat nooit waar zou kunnen maken. Dus bedacht ik een alternatief: iedere week een hartje. En dan ook iets groter dan de originele hartjes. In de eerste week van het nieuwe jaar had ik 52 hartjes af. Maar hoe ga ik die aan elkaar zetten? 


Ik had wel een idee... al die hartjes moesten in de vorm van een hart aan elkaar worden gezet. Eerst had ik alle hartjes door elkaar gehusseld, maar dat vond ik te druk. Nu zijn ze in banen gerangschikt en gisteren en vandaag aan elkaar gezet.


Ik heb 'm even op een andere quilt gespeld. Maar hoe nu verder??? Eerst dacht ik om er een vierkant van te maken, maar nu hij zo opgeprikt is, vind ik die hartvorm ook wel erg leuk. Maar hoe krijg ik het dan voor elkaar dat ik 'm zo op kan hangen en dat het blijft hangen?

Stipjes
Ik heb gestippelde stofjes om 'm op te vullen, zachtroze met een wit stipje, fuchsia roze met een donkerroze stipje, lichtroze met een fuchsia roze stipje en wit met een rood stipje.


Hulp gevraagd
Wie heeft er een goed idee???? Ik hoor/lees het graag van jullie!

6 opmerkingen:

 1. Appliceer het hart op een rechthoekige lap van die geweldige spikkeltjesstof...
  Breng het pasen mee en je hebt meteen een geweldig project voor de free motion cursus ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pfffffff............dat weet ik niet zo goed, leg het even aan de kant en pak ik soms even op om het te bekijken, soms komt er zomaar ineens een lichtpuntje.
  Succes!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allebei sterkte en beterschap,
  wat mooi zo dat hartjes quilt
  Fijne handwerk week groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het hart "opvullen "met driehoeken (wit of wit met stipje) dan heb je een vierkante lap en blijft de hartvorm behouden. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lastig! misschien iets van een frame erin? succes :0)

  BeantwoordenVerwijderen