vrijdag 20 januari 2012

Verslaving

Al weer enige tijd geleden, zag ik op tv een mijnheer die een Deense serie aanprees. Het was super spannend en ècht de moeite waard om te kijken. Er zou een nieuwe serie starten op België op vrijdagavond. Leek mij helemaal leuk, maar toen ik in de gids keek en zag dat dit pas om 23.30 uur uitgezonden werd. Heb ik dit aan mij voorbij laten gaan. Maar het intrigeerde mij zò, dat ik een paar dagen voor de Kerst de eerste serie op dvd heb aangeschaft. The Killing.

Ik moest eerlijk gezegd, wel even wennen aan het Deens (want dat klinkt toch wel heel anders dan Zweeds), maar daar raak je vrij snel aan gewend. En dan is het alleen nog maar genieten!

Er is een moord gepleegd op een 19-jarig meisje en dat gaat Sara Lund (en team) oplossen. Per aflevering verstrijkt er één dag, maar het is zo goed opgezet, dat het blijft boeien en je blijft je afvragen wie de dader is. Iedere keer weer, weet je zeker wie het heeft gedaan, maar uiteindelijk is het toch een verrassende ontknoping.

Jammer, maar deze twintig uur tv zit erop. De volgende serie op dvd vraag ik wel voor mijn verjaardag. En dan is het wachten op de derde serie die nu op de tv is..

6 opmerkingen:

 1. Leuke tip, wij zijn ook dol op de scandinavische crimi's. Ken je Wallander al en de Deense "The bridge" ? Die laatste is ook een verhaal, erg spannend. Van Wallander kun je de afleveringen ook los van elkaar zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een keer gekeken en vond hem heel goed. Maar ja die tijd he.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmm dat is ook wel iets voor DP, zal ook eens rondkijken voor die serie! Leuk als je zoiets vind en er dan zo van kan genieten!
  Fijn weekend,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me heel spannend en voor mij, zou de afleveringen opnemen en in 1 keer bekijken, want ik vergeet zo vaak een serie die uitgezonden wordt te volgen.
  Fijn week-end en vrolijke groetjes Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Mimi,

  Heb jij niet hetzelfde als ik dat je series kan blijven kijken? (A) :p

  BeantwoordenVerwijderen