zondag 20 november 2016

Van alles en nog wat, maar geen handwerken...

Big Twin in Houten
Zondag 6 november stond er een motorritje gepland naar de Big Twin expo in Houten. Maar het regende die dag enorm, dus besloten we om met de auto te gaan. Veel minder leuk, maar wel droog!

Ik was er nog nooit geweest, maar ik vond het erg leuk! Je kunt er allerhande choppers bekijken die mensen zelf in elkaar hebben geknutseld (om het maar even simpel te zeggen). Veel moois gezien:

Als het droog is (en er niet gepekeld is) rij ik gewoon nog regelmatig met de motor naar mijn werk. Afgelopen zondag hadden we van de Rotterdam Rebels ons eerste "kouwe klauwenritje". We vertrokken vanaf Rotterdam-Zuid, door het centrum, via Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Maasdijk naar Hoek van Holland. Even naar het strand :)


Het was inderdaad koud! Maar wel erg gezellig!

Koninginnen van de Nijl
Afgelopen donderdag mocht ik met manlief mee naar de opening (voor genodigden) van de tentoonstelling Koninginnen van de Nijl  in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.
Naast deze tentoonstelling hebben we ook de eigen Egypte-collectie bekeken en ook daar heb ik enorm van genoten!

Maar eerst met manlief naar het restaurant: samen een hapje eten!


Vanaf het restaurant zijn we naar het RMO gelopen. Ook in Leiden hangt de feestverlichting al in de stad en dit zag er wel erg sprookjesachtig uit!


Als je van Egypte houdt, is de tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden echt een aanrader! Hij duurt nog tot en met 17 april 2017. Een aantal foto's wil ik jullie graag laten zien:

Een prachtige ketting van glazen kralen
Sarcofaag van Wahibreƫmachet
Nijlpaard: grafgift voor vruchtbaarheid en een nieuw leven na de dood
Hurkbeeld van Ptahhotep
We hebben nog lang niet alles in het museum gezien, dus we gaan zeker nog een keer terug voordat deze tentoonstelling is afgelopen.

80 jaar EHBO-vereniging Hoogvliet
Mijn EHBO-vereniging bestaat 80 jaar en dat werd gisteren gevierd. We hadden een boottocht door onze Rotterdamse wateren. Helaas was er weinig van te zien, omdat het hartstikke donker was :), maar goed. De avond was in de stijl van de jaren '70, compleet met bijpassende muziek en er werden ook wat wetenswaardigheden uit die tijd verteld. Daarnaast was er ook een overheerlijk buffet en hebben we gezellig gekletst en lekker gedanst!

Twee leden van de EHBO-vereniging vielen in de prijzen voor het beste kostuum.


Voor de komende week staat er wel het een en ander op het programma: een strategiesessie van anderhalve dag met het MT in een hotel, verjaardagen van paps en mams en dan de gewone dingen :)

Ik wens jullie allemaal een goede week met droog weer!

3 opmerkingen:

 1. Hier ook niks quilterigs ...
  Ook geen oudheden, maar veel,heel veel tanden šŸ˜‰

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een gezellig weekje dus. Leuk zo'n jaren 70 feest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is genieten, zo'n gezellige week. Klinkt heel aantrekkelijk, museum van Oudheden, wie weet...
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen