vrijdag 1 augustus 2014

Het wel en wee op nummer 2

Nummer 2
Ik heb geen idee of dat bij jullie bekend is, maar wij wonen op nummer 2. En ik wist geen leuke titel te verzinnen :)

Haakwerk
Ik ben onlangs begonnen om voor het eerst een patroon van tekening te haken. Zelf heb ik namelijk een prachtige, grote omslagdoek laten haken door een lieve dame voor het Inloophuis Hoogvliet. Maar deze lieve mevrouw vond het een beetje veel om er nog drie te maken alleen al voor ons:). Dus vroeg ik het patroon. En dat kreeg ik ook, maar ik heb nog nooit van een teltekening gehaakt, maar kijk eens hoe goed dat gaat:


Ik ben helemaal blij en tevreden! Deze wordt voor mijn lieve mams. Maar dochterlief en mijn lieve vriendinnetje willen er ook wel eentje. Dus ik ben nog wel even zoet. Maar ondertussen heb ik het telpatroon niet meer nodig, dus haakt het heerlijk weg!

Quilten
Door de hoge temperaturen heb ik nog geen energie gevonden om verder te gaan met de binding van de sneeuwmannen, maar dat komt heus goed!

Vergoeding
Voor dochterlief hebben we begin dit jaar het advies gekregen om aan speciale (nieuwe) medicijnen te gaan beginnen. Hoewel deze vanaf 2014 verkrijgbaar zouden moeten zijn, blijken ze niet standaard vergoed te worden. Daar moet toestemming voor gegeven worden door de verzekeraar. Aangezien de medicijnen flink wat kosten (een bedrag van 5 cijfers) voor een kuur van twee maanden, konden we dat niet voorschieten...
Gisteren kregen we bericht dat de medicijnen vergoed gaan worden!!!


Cooper
Sinds kort woont er bij ons in de wijk een Labradoodlepup van een maand of zes, genaamd Djezza. Nou, Cooper en Djezza zijn wel aan elkaar gewaagd. Als ze elkaar zien, is het meteen dikke pret. Zo ook van de week:


Gisterenavond kwamen we Djezza met z'n baasjes weer tegen en dat was wederom dikke pret! Zo veel pret, dat Djezza op een gegeven moment zelfs een duik in de sloot nam! Cooper had alleen wat natte pootjes, totdat hij toch ook de verleiding niet kon weerstaan.... En ja, als je dan thuis komt en afgespoeld wordt met de tuinslang en drooggeblazen met de waterblazer, dan ben je wel heeeeeeeeeeeeel erg moe!


Feyenoord-Besiktas
Zoonlief heeft, samen met een vriend, een seizoenskaart voor Feyenoord. Dus ook afgelopen woensdag gingen ze naar De Kuip. En ze waren het niet echt eens met de beslissing van de scheids om een gele kaart uit te delen...


3 opmerkingen:

 1. Het is toch van de gekke dat als je medicijnen nodig hebt dat je erom moet smeken, of je ze vergoed krijgt! terwijl ze het zo hart nog heeft, gelukkig is het gelukt
  Mooi je sjaal
  Groetjes uit Zweden en een fijn weekeinden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig wat een mooie sjaal. Zou je het patroon niet willen delen. Ik denk dat het jullie heel veel rust geeft nu de medicijnen worden vergoed. het is toch wat met de gezondheidszorg op dit moment. Voor een uitleg van een zalfje betaal je al 6.00 euro. Ik begrijp het allemaal niet meer zo goed.
  Die jongens toch wat kunnen ze boos worden als het volgens hun niet goed gaat.
  Fijn weekend.
  marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mee happy dat ik in het sjaallijste voorkom ;))
  Kijk er naar uit....
  In ruil voor eigen gemaakte citroenscrub ?

  BeantwoordenVerwijderen