maandag 16 december 2013

Sneeuwvlokken maken en andere wetenswaardigheden

Hondenspeeltuin Rotterdam, Bello
Van de zomer hadden wij hier in Hoogvliet twee manden lang een heuse hondenspeeltuin. We hebben daar heel erg van genoten en blijven hopen, dat hier een permanente hondenspeeltuin gaat komen. 
Voorlopig is de hondenspeeltuin verhuisd naar Rotterdam Noord. Al vanaf begin oktober, maar het was er nog niet van gekomen om er naar toe te gaan. Gisteren hebben we de stoute schoenen aangetrokken. Aangezien er ook de grootste hondenzandbak is, heb ik Cooper op de foto gezet voordat we weg gingen.


Prachtig schoon enzo... maar na een uurtje rennen samen met zijn grote vriend Louis (Portugese waterhond) en twee jonge labradors, zag Cooper er een heel klein beetje anders uit...


Thuis eerst even de tuinslang erop, dan de waterblazer, nog even de handdoek, zijn badjas aan en dan vooral opdrogen in zijn mand. Maar genoten had hij!!

Kerst
De Kerstsfeer komt er al lekker in, thuis. Manlief heeft zijn kerstmannenmuts tevoorschijn gehaald. Natuurlijk hebben we geprobeerd om deze bij Cooper op te zetten, maar daar wil hij niks van weten. Maar de muts van manlief zijn hoofd pakken, dàt vindt hij wel een heel erg leuk spelletje!!


Hij wacht zijn kans af, tot dat hele leuke witte bolletje aan de andere kant hangt en dan is de muts voor Cooper.

Quilten, haardvuur en sneeuwvlokken
Voor de bee ben ik logcabinblokken aan het maken. Het schiet bij lange na niet zo snel op als ik zou willen, maar ik kan mijn tijd niet drie keer besteden. Voor degene die niet met het quilten vertrouwd zijn: het rode blokje in het midden van het logcabinblok moet een haardvuur voorstellen. Dan heb je een donkere kant (voor de minder leuke dingen in het leven) en een lichte kant (voor de leuke dingen in het leven.


Daarnaast moeten mijn sneeuwmannen doorgequilt worden. Op de vierkanten tussenblokken heb ik een kerstbal gequilt (zo'n zelfde als die er al op de stof geprint staat). En de rest doe ik met sneeuwvlokken. Ik vind het lastig om te bepalen hoe ik het quilten moet verdelen. Ik heb tenslotte nog nooit zo'n grote quilt met de hand gequilt.... Maar het wordt vast mooi!


Ik probeer mooie, kleine, gelijkmatige steekjes te maken. Aan de achterkant ziet het er ook goed uit, al zeg ik het zelf.


Moeilijk om dat goed op de foto te krijgen.

Ik had nog aardig wat stof over. Zonde om niet te gebruiken, dus heb ik een kussen gemaakt. Helemaal bijpassend en knuffelzacht.


5 opmerkingen:

 1. De sneeuwvlokken zien er mooi uit en ook heel gelijkmatig gequilt. Aan de achterkant is dat goed te zien. Compliment, hoor, ik doe het je niet na.
  Het kussen vind ik heel gezellig.
  Groet, Rya Lucas

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch kijkt Cooper op die tweede foto heel onschuldig, hij kon er vast niets aan doen dat íe zo vies werd......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lieverd is Cooper toch. Mooi gequilt en je kussen is prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach toch wat ziet Cooper er lekker vies uit, wat een plezier! Wat een prachtig kussen en je log cabin blokje ziet er erg mooi uit!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mis ik mijn gek hondenvriendje....
  Hebben hier zitten lachen om de muts...;)

  BeantwoordenVerwijderen