zondag 13 oktober 2013

Wederom een zaterdag met een gouden randje

Een vroeg vertrek
Om acht uur zaterdagochtend stapten dochterlief en ik in de auto op weg naar Helmond, met een tussenstop in Nuenen. na anderhalf uur rijden konden we mams oppikken en reden we het laatste stukje naar Helmond. We genoten van de prachtige zonnestralen die door de herfstbomen kwamen... Helaas geen foto kunnen nemen :(

Om tien voor tien waren we ter plekke. Het was een drukte van belang. We zochten een plekje in de volle zaal en konden aanschuiven aan een tafel met drie zeer aardige dames uit Maasbracht, Limburg. Eerst een kop koffie.

Rond elf uur was het tijd voor de show and tell. Wat een prachtige quilts kwamen er voorbij. Een greep uit de collectie:

Wat een prachtige kleuren!
Een prachtige 'huisje' van het ontwerp van Reiko Kato.
 
Let vooral op alle details...
Een seizoenenquilt. Let ook op de randen.
Een top met meer dan 13.000 hexjes. In twee maanden gemaakt *zucht*
Ook hier weer prachtige kleuren en mooie blokken
Deze zijn gewoon leuk! Met heel veel (grappige) details
Na de show and tell was het tijd voor de eerste workshop. Mams en ik hadden ingeschreven voor een engeltje van Created by Mascha. Het was heel leuk om alvast een beginnetje te maken met de engel. Maar een half uur is natuurlijk veel te kort om alles af te krijgen, maar dat is geen probleem. In de zaal kon je gewoon verder gaan!


Mascha maakte nog een foto van mams en mij. Bedankt :)

Aansluitend was het tijd voor de workshop van Atelier De Quiltsteek waar dochterlief zich voor ingeschreven had. Ik heb dochterlief even een beetje geassisteerd. De rest doen we thuis!


Ook Annie en de Limburgse dames deden mee :)
Hierna gingen we in de zaal nog verder met handwerken, winkeltjes kijken en wachten tot het tijd was om te gaan eten.

Zipje en Zopje nam heel veel foto's. Ook eentje van ons drieën waarop we hard aan het werk zijn. Leuk hoor! Kijk ook even op haar website voor meer foto's en verhalen!!Na de overheerlijke lunch gingen we rustig verder met kletsen, lachen, quilten en om ons heen kijken. In de loop van de middag werd het tijd voor de quiltbingo! De dame die tegenover mij zat, vertelde 's ochtends dat ze nooit wat won, maar had toch drie keer prijs!!! (hahaha, een keer een envelop gekocht waar een lootje in zat met de tekst: Hoera, een troostprijs! en twee keer met de bingo). Op een gegeven moment moesten we nog maar één vakje.... Friendship star! BINGO!!!!! Voor heel veel dames, maar wij zaten vrij ver vooraan, dus stonden we ook meteen vooraan met het uitdelen van de prijzen. Dochterlief won een prachtige setje verloopgaren van Gütermann.


En ik won een setje quilting garen van Mettler!


Hierna werden er nog prijzen uitgereikt voor de vijf mooiste siggies en de vijf mooiste badges.
We hebben genoten!! Voor dochterlief was het de eerste ervaring met zo'n soort evenement en na een wat zenuwachtige start, heeft ze met volle teugen genoten! Volgend jaar weer!!!
Kijk vooral ook bij Anja, Patch and Stitch en later ook bij Sabine voor meer verhalen en foto's! 

Op naar Nuenen om mams weer af te zetten bij hun oppasadres. 's Ochtends was de Jack Russel aangevallen door de andere twee honden en mams maakte zich zorgen. Ik heb de Jack Russel even in de gootsteen gezet om voorzichtig de wonden schoon te spoelen, zodat ik kon zien wat voor wonden het waren. Ernstig volgens mij! Eerst contact met de eigenaars van de hond, toen met de dierenarts en daar ging ik dus naar toe met paps. Het hondje trilde dat het een lieve lust was. Arm ding...


De dierenarts kon alles onderzoeken en behandelen, terwijl ik het hondje vast hield en kriebelde. Ze liet geen kik!! Zelfs niet toen ze vijf nietjes kreeg en twee injecties. Petje af! Vanochtend geïnformeerd en het gaat goed met de Jack Russel. Gelukkig maar!! We aten dus pas erg laat en na een kopje thee, gingen dochterlief en ik weer op weg naar Hoogvliet. Om kwart voor tien waren we thuis. Moe, maar zeer voldaan!!

6 opmerkingen:

 1. Wat een belevenissen allemaal, maar je kunt in ieder geval na-genieten van zo'n heerlijke dag! Wat zielig voor dat kleine hondje, gelukkig allemaal weer goed gekomen.

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om jou en je dochter gezien te hebben ook al hebben we elkaar niet gesproken.
  Het was een gezellige dag, hopelijk volgend jaar weer.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je deze foto's met ons deelt!! Weet jij welk vers in de seizoenen quilt met de ster staat? Ik kan de foto niet vergroten. Ik vind die quilt erg mooi.
  Zie maar of je tijd hebt voor een reaktie hoor!
  Fijne (quilt)dag!
  groetjes van Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stapel ze maar op die leuke zaterdagen ;-)
  Hebben we verdient na onze werkweek !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit soort dagen zijn cadeautjes. Wij hebben pas met de BEE bij de Quiltsteek de verjaardag van Sabine gevierd. Corry heeft toen een hele leuke workshop gedaan.
  Wat gezellig dat Lotte ook zo op de quilttoer is.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een mooie prijzen, ik had helaas niks met de bingo maar wel een mooi pakket aan het eind...........

  BeantwoordenVerwijderen