maandag 3 juni 2013

Verrassingsweekend

Zaterdag 1 juni 2013
Uiteindelijk kreeg ik vrijdagavond te horen, dat onze bestemming voor het weekend het eiland Tiengemeten is. Maar eerst gaan we nog "ergens heen op Zuid"... Ik mag de TomTom instellen. De straatnaam komt me vaag bekend voor, maar er gaat geen bel rinkelen. Als we de straat inrijden zie ik op de gevel een reclamebord "De kracht van de vrouw". What the f**k is hij van plan??? O nee, gelukkig, het is niet het goede huisnummer. En dan opeens weet ik het: Annemarie! We gaan naar Annemarie Nodelijk. Annemarie is (onder andere) een ontwerpster van tassen en ik mag er eentje uitzoeken!!! Yeah!! Eindelijk kan ik haar persoonlijk ontmoeten. 


In het atelier
Annemarie is een spontane, open en lieve meid! We drinken eerst even een kopje koffie en het klikt eigenlijk meteen. Na de koffie gaan we samen naar beneden en mag ik een keuze maken. Wat is dat moeilijk!! Er zijn zoveel Annie's, maar degene waar ik mijn oog als eerste op heb laten vallen wordt ook mijn uiteindelijke keus.


Mijn eigen Annie
Als we weer boven zijn, mogen we nog even de nieuwste modellen zien, die eigenlijk nog een soort prototypes zijn. Ik word ter plekke verliefd op nòg een tas. Eentje van spijkerstof en stropdassen... Het hengsel is te kort en er moeten nog wat puntjes op de i gezet worden, maar die tas wordt ook van mij! Zodra Annemarie tijd heeft wordt 'ie geperfectioneerd en daarna  ben ik dan de trotse eigenaresse van TWEE Annie's! 

Nadat we afscheid hebben genomen (Ja, ik kom snel terug en neem dan dochterlief mee. Enne, ik wil voor van de winter ook wel graag een winterAnnie...) gaan we op weg naar Tiengemeten. Het ligt zò dichtbij en toch zijn we er nog nooit geweest. Bij de kaartverkoop kopen we twee retourtjes naar het eiland. De pont zet ons keurig over en door een prettige samenloop van omstandigheden kunnen we met het busje van de herberg meerijden naar de herberg. Dat scheelt toch mooi drie kilometer lopen met een tas met kleding enzo. Ook daar valt ons een hartelijk welkom ten deel en we krijgen de strandkamer toegewezen. We zetten de tassen neer en lopen terug naar het bezoekerscentrum voor meer informatie over mogelijke excursies enzo.
Via de andere kant van het eiland lopen we terug naar de herberg waar we mooi op tijd terug zijn voor het diner. We hebben voortreffelijk gegeten!Na het eten gaan we lekker naar onze kamer en maken een fles bubbeltjeswijn pikaan. Niks mis mee.

Zondag 2 juni 2013
Na een lekker ontbijt en een kop koffie gaan we op weg. Onze bagage wordt later naar het bezoekerscentrum gebracht dus hebben we de tijd aan ons zelf. We zien de mooiste bloemen, we horen kikkers, zien vogels en Schotse hooglandrunderen. Kortom, we genieten!Na een dikke zeven kilometer komen we bij de boot en gaan we naar huis!

Maandag 3 juni 2013
Vandaag is DE dag. 25 jaar geleden zijn wij in het huwelijk getreden. Waar blijft de tijd...7 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag !
  Geweldig weekend ;-)
  Annie tas is toppie...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag! Wat een heerlijk weekend en dan nog 2 leuke tassen erbij, top!
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog van harte gefeliciteerd net jullie trouwdag. Wat een leuk uitje hebben jullie gehad. Mooie tas en die andere zien we nog wel een keertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk een heel weekend gevierd , GEFELICITEERD met jullie zilveren huwelijksdag, een prestatie hoor, topsport, want het gaat niet vanzelf, ik heb even lekker je weekend avontuus gelezen, leuke tassen heb je aangeschaft!
  Maak er weer een mooi jaar van, op naar de 26!
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd met deze dag !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog van Harte gefeliciteerd met jullie mooie dag en wat is het toch een schitterden foto
  Fijne week groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen