donderdag 27 december 2012

Kerst 2012

24 december 2012
Zoonlief moest maandag werken. Nadat hij klaar was, hebben we even wat gegeten en onze spulletjes bij elkaar gezocht en zijn we naar het Brabantse land gereden om Kerstavond gezellig met mijn familie door te brengen.

De open haard aan, All you need is love op de tv, wijntje erbij en genieten maar! Daarna naar bed en lekker slapen.

25 december 2012
Wat is er nou fijner dan om op eerste Kerstdag wakker gemaakt te worden met een kusje op je wang van je eigen mama.... Het kerstontbijt stond klaar en ik was de enige die nog sliep.... Ik uit bed en de tafel was prachtig gedekt! Na het ontbijt wassen en aankleden en manlief en ik besluiten een rondje te lopen. Een rondje rond het huis aldaar is net even iets langer dan een rondje rond ons eigen huis, haha! We vertrokken met zon, maar na tweederde van de route begon het te regenen, zodoende kwamen manlief en ik enigszins verzopen aan.

Tijdens de thee hebben we de cadeautjes uitgereikt. Ik ben enorm verwend met de cd's en dvd van Symphonica in Rosso Doe Maar, bodylotion en handcrème van Kneip (amandelbloesem), oogschaduw en een coin met bloemetjes. 
De dvd hebben we gisteren al een stuk gekeken en het blijft toch genieten, hoor!

Voorgerecht
's Avonds hadden we een heel uitgebreid diner. Iedereen had iets klaar gemaakt. Als voorgerecht hadden we garnalen met coquilles op avocadomousse. En voor de niet-visliefhebbers was er gerookte kip met een aardbeitje op avocadomousse.
Het was heel bijzonder, dat we met z'n allen aan tafel konden zitten. Ondertussen zijn we met negen personen en dat past thuis niet.


Hoofdgerecht
Als hoofdgerecht, zeg maar gerechten, was er de keuze uit wild (haas), lam, varkenshaas, rode kool, erwtjes, aardappelpuree, cranberrycompôte, zelf gemaakte appelmoes en stoofpeertjes.

Dessert
Het dessert kwam van mijn hand. Eerst dacht ik me er erg makkelijk van af te maken, maar uiteindelijk vond ik dat niet eerlijk en wilde ik een grand-dessert voorschotelen. Wat had ik gekozen? Ik had een Belgisch kaasplankje, een Kersttaart van de AH, lemon-cheesecakeijs, vanilleijs, slagroom en tarte tartin. Ik had nog nooit een tarte tartin gemaakt, maar dit recept was zo eenvoudig, dat die niet kon mislukken. En hij was zò lekker!

Familiefoto
Wat ik een super, zichtbare, herinnering vind aan deze Kerst is de foto die van ons viertjes is gemaakt. Daar word ik helemaal warm van!


Na het diner en de koffie/thee zijn we weer naar huis gegaan.

26 december 2012
Tweede Kerstdag was een rustige dag. We hebben lekker ontbeten, daarna nog even een wandelingetje gemaakt. Manlief, dochterlief en ik hebben nog spelletjes gedaan. Daarna een stuk van de dvd van Doe Maar gekeken.
's Avonds hebben we met z'n vieren gegourmet en daarna was het de Top 2000 aan op de radio en op de tv Frozen Planet. Genieten!!

27 december 2012
Vanochtend vroeg opgestaan, want zoonlief moest om zeven uur beginnen bij AH en hij wilde wel graag even gebracht worden. Thuis een kopje thee gedronken en daarna nog even lekker slapen! Manlief vertrok ondertussen ook naar z'n werk. Na het ontbijt was zoonlief klaar met werken, die weer even opgehaald en daarna met dochterlief naar de stad. Het boodschappenlijstje bestond uit: Het boek Taart!, het Wii-spel Let's sing en nieuwe bh's voor dochterlief.
Het boek hebben we niet kunnen vinden, overal uitverkocht, zelfs bij Donner!! Het spel was nergens te vinden. Dan maar naar V&D voor bh's, maar daar werden we niet prettig geholpen. Dus op naar de Bijenkorf. Daar werden we wederom heel fijn geholpen en is dochterlief geslaagd voor twee mooie bh's!


Als je zit te wachten in de gang bij de pashokjes heb je leuke doorkijkjes!
Na het avondeten nog even naar Spijkenisse om te kijken voor het boek en het spel. In de boekenwinkel aldaar vroeg de vriendelijke verkoopster: "het boek Taart, is dat een bakboek?" Waarop ik "vriendelijk" antwoordde: "Je zou het haast denken!" Maar ook daar wilde het niet lukken. Het spel vonden we gelukkig wel, dus was deze missie toch nog deels geslaagd!2 opmerkingen:

  1. Zo te lezen heb je fijne kerstdagen gehad. Jammer dat ze altijd zo snel voorbij zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk verslagje, jullie hebben het heerlijk gehad, iets om op terug te kijken

    Alvats een goed uiteinden en een goed begin, en veel liefde geluk en gezondheid voor 2013

    Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen