woensdag 24 oktober 2012

Lekkere vrije dagen!

Alleen maandagochtend heb ik deze week gewerkt. De rest ben ik zalig vrij! Ik heb al de ramen gezeemd beneden (binnen èn buiten) en zelfs het woonkamerraam van mijn buurvrouw (maar daarover later meer). Ik heb opgeruimd, schoongemaakt, plantjes voor in de tuin gekocht, gesnoeid en alvast vogelvoer aangeschaft. Kortom, genoten!!

Mijn naaste buurvrouw
Twee weken geleden ging het opeens niet goed met mijn buurvrouw van 85. En ze werd tijdelijk opgenomen in een verzorgingstehuis, maar als jij 85 bent en toch al een beetje in de war, word je daar niet vrolijk van! Dus liep buurvrouw te vertellen, dat ze toch wel weg ging lopen! Twee dagen later werd ze overgebracht naar een dementen bejaardentehuis. Vandaag ben ik met mijn vriendin/buuffie op bezoek gegaan. We vonden het hartverscheurend! In haar beleving is ze al heel lang weg. De andere dames die op die afdeling zitten "zijn zo zielig. Ze zijn helemaal de weg kwijt!" En dat is ze zelf ook best wel, maar nog niet helemaal. We hebben verhalen opgehaald van vroeger, we hebben hartelijk gelachen en haar hopelijk wat verstrooiing gebracht. Al bijna 22 jaar mijn buurvrouw... Onderstaand plaatje geeft wel een beetje weer wat er door mij heen ging...


Het mooie weer en zo
Tijdens de afgelopen mooie dagen zijn dochter- en manlief er samen op uitgetrokken om mooie herfstfoto's te maken en zodoende de nieuwe camera van dochterlief uit te proberen. Leuk hoor! Morgenmiddag gaan we naar de handwerkbeurs in Ahoy'! 
Duimen jullie morgenochtend heel hard met mij mee? Zoonlief moet motorrijexamen doen (voor de tweede keer) en ik hoop zò voor hem dat hij slaagt!

Vorige keer kreeg ik een reactie op mijn blog dat het lijkt of ik alleen maar afscheid aan het nemen ben... Je zou het haast denken, maar gelukkig is dat niet zo en maak ik ook heel veel mooie en leuke dingen mee. Wat ik in ieder geval nog met jullie wil delen is dit:


6 opmerkingen:

 1. Ik ga heel hard duimen, wat spannend!!!
  En het wel erg zielig dat je buurvrouw een beetje de "weg"kwijt is.
  Geniet maar verder van je vrije dagen!
  Groetjes en een dikke knuffel, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De tranen sprongen in mijn ogen toen ik het stukje over je buurvrouw las. Ja, ik heb het ook meegemaakt met mijn moeder. Hartverscheurend. Gelukkig zijn er zo'n lieve mensen als jij! Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik herken dit helemaal! Eerst mijn Oma en toen mijn schoonmoeder en haar zus en nu mijn eigen buurvrouw. Voor de buurman een zware periode en ze gaat nu rap achteruit, we proberen te helpen maar het is zo moeilijk, maar de woorden van het gedicht en de foto zijn zo welsprekend!
  Geniet van je vrije dagen, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat is altijd triest als je op je oude dag weg moet uit je vertrouwde huis, maar misschien gaat ze zich in het verzorgingshuis wel thuis voelen.

  Zal zeker duimen en hopen dat zoonlief slaagt en tof dat dochterlief foto's gaat nemen...zet ze ze op het blog?

  vrolijke groetjes Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Triest is dat als je ouder wordt. Komt ook voor jezelf zo akelig dichtbij. Veel plezier op de beurs. Ik ga zaterdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Triest om zo ouder te worden, maar gelukkig dat ze nog wel over het verleden kan praten,en dat ze je herkende

  O 2 jaar geleden, hadden we koffie op de beurs, wat gaat de tijd snel veel plezier

  ben benieuwd naar de foto´s
  Groetjes Joke en een fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen