vrijdag 29 november 2013

Quiltretraite

Ondanks dat dochterlief een behandeling heeft ondergaan vorige week woensdag, ben ik toch samen met Sis een weekje op quiltretraite geweest.

Waar?
Op de natuurcamping Schafbachmühle in de Duitse Eifel verbleven wij een hele week. We hebben zon gehad, mist, nevel, regen, hagel en sneeuw. Gelukkig hadden we allebei onze doodles bij ons, dus we moesten sowieso een paar keer per dag lekker naar buiten!


Vanwege het weer konden we nu niet echt genieten van de prachtige uitzichten die de Eifel je kan bieden, dus moesten we genoegen nemen met de bordjes:


Maar dat mocht de pret niet drukken. En als je dan na een wandeling in de kou en de mist jezelf mag laven aan zo'n zalig drankje met een 'stukje' taart, dan hoor je mij niet klagen!


Maar we kwamen natuurlijk ook om te quilten! Ik heb jaren gewerkt aan de stitcheries van de sneeuwmannen. Eindelijk waren deze klaar, dus nu moest er maar eens een top van gemaakt worden. Al werkende weg kreeg deze vorm.

het eerste blok omlijst
Hoe gaan we het verder doen? Nog maar eens wat uitleggen op de grond.

Misschien zoiets?
's Avonds hadden de honden al gekozen waar ze gingen slapen: gezellig samen bij Sis op bed :). Maar dat vond Sis toch niet zo'n goed idee.


Als je dan weer een nachtje geslapen hebt, ga je gewoon weer wandelen met de hondjes. We hebben een zalige wandeling gemaakt in het National Park Eifel. Op de parkeerplaats heb ik nog wel even gelachen om dit bord:


Laat ik nou altijd gedacht hebben, dat je je kinderwagen meeneemt als je gaat wandelen?! ;)

In dit park/bos hebben ze her en der wat 'bezinningsstoelen' staan. Het weer noodde niet echt uit om hier uren op te liggen, maar het was leuk om het even uit te proberen. En je ziet, met een appel in de hand, heb ik toch meteen twee vriendjes bij me.


's Avonds weer lekker eten. Natuurlijk dachten we op z'n tijd ook wel aan de vitamientjes en de gezondheid.

Een lekker vleesspiesje met tomaatjes, mozzarella en basilicum.
En daarna kruipen we gewoon weer achter de naaimachine. De quilt vordert gestaag en groeit enorm.


Zo erg zelfs, dat ik nu geen stof meer heb voor de achterkant! Alles is opgebruikt! Althans voor een heel groot deel. Nou, dan moeten we maar naar Gemünd om te kijken voor een lekkere zachte fleece voor aan de achterkant.
Onderweg komen we door Olef. Daar hebben ze nog schattige oude straatjes met vakwerkhuizen.


In Gemünd heb ik een mooie, groene fleece gekocht en bij terugkomst op de camping heeft Sis gevraagd of we 's middags de receptieruimte mochten gebruiken om de quilt te sandwichen. Daar ligt namelijk een stenen vloer en Sis had haar Micro Stitch bij zich. Dat mocht! Dus togen we aan het werk:


Uiteindelijk meet de top nu 1.50 bij 2.20, dus royaal genoeg om straks lekker onder te kruipen. Nu alleen nog 'even' quilten....


Ik ben er zò enorm blij mee! Blij, dat ik zo ver gekomen ben, blij met hoe het er uit ziet. Nu nog quilten en dan kan 'ie lekker op de bank!

Natuurlijk vergeten we de hondjes niet en gaan we lekker met ze op pad. Het bos in.


Vaak loopt Chippy voorop, maar even zo vaak zijn ze samen aan het spelen.


En na al dat wandelen en al die nattigheid neem je even je gemak.


Of je gaat met je badjas aan op bed liggen met je vriendje.


Lieve Sis, enorm bedankt voor deze fijne week! Cooper en ik hebben genoten!! Mijn accu is weer even opgeladen en ik hoop, dat we dit nog eens kunnen herhalen. Misschien dan wel met mooie Eifelblicken??


Vergat ik zomaar de leukste foto van de vakantie:

Cooper en Chippy

5 opmerkingen:

 1. vrienden voor het leven straalt van je blog af!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig een héle week!! Daar knap je zeker van op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk en wat fijn dat jullie -en niet te vergeten die twee schattige doodles- het zo naar de zin hebben gehad. En wat is de quilt met de "sneeuwmannen" enig geworden. Groet, Rya Lucas

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb ik genoten van je verhaal en je foto's. En wat is je top/quilt mooi geworden!!! Hard gewerkt jullie. Het is heel waar wat Supergoof hierboven schrijft. Dank voor het mee laten lezen. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een machtig mooie handen zijn het toch! Puur genieten dus voor vier! Fijn dat je weer hebt kunnen bijladen!
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen