zondag 13 december 2015

Een affo en het verhaal over het kopen van de kerstboom

Een affo!!!
Vorige week heb ik mijn Kaffe Fassettquilt afgemaakt! Nu prijkt hij op het quiltrekje en kan iedereen 'm pakken als hij/zij wat warmte nodig heeft!


Ik ben er heel blij mee!!

Kerstboom kopen
Gisteren ging ik met mams op pad om een kerstboom te kopen. Bij de Plantenhal hebben ze Nordmannbomen in de aanbieding, dus daar zijn we vijf minuten na openingstijd. Ze hadden inderdaad Nordmannen: òf boomjes van maximaal 150 cm hoog of bomen van meer dan 220 cm! Dat gaat 'm niet worden.Dan maar naar de buren: Intratuin. Maar die zijn nog niet open en ik heb een hekel aan wachten tot een winkel open is...Als ik er dan voor kies om naar de dijk in Rhoon te rijden, doet de auto raar. Ik kan even moeilijk gas geven en daarna gaat er een lampje branden.... Even het instructieboekje pakken: "Ga onmiddellijk naar de werkplaats." Dan eerst naar de Opel. Ook die is nog dicht.... Dan bel ik maar even met de Wegenwacht.Een vriendelijke dame staat mij te woord en geeft mij nog wat tips en stelt mij gerust. Nu kunnen we dan toch nog op pad voor een kerstboom! We rijden nar het adresje waar ik eigenlijk altijd mijn boom koop! En daar zie ik een hele mooie Nordmann! Normaal gesproken koop ik altijd een dennenboom, maar ach, deze is wel heel mooi! Nu wil het alleen, dat de boom € 5,= meer kost dan ik aan contant geld bij me heb en pinnen kan hier niet..... Gelukkig biedt mams uitkomst en kan de boom toch mee!

Kijk eens, hoe mooi hij nu staat:Na de aanschaf van de boom, hebben we de boom eerst thuis gebracht, manlief even opgehaald om een kopje koffie bij paps en mams te drinken. Waarna we met z'n vieren naar de kerstmarkt gaan van het Inloophuis. Daar heb ik een potje druivenjam gekocht met port en kaneel.... Dat wordt nog wat tijdens het kerstontbijt! Ook gaan we nog even naar de kerstmarkt in Rhoon. Ik vind het allemaal wat tegenvallen. Het is erg veel van hetzelfde en weinig Kerst... Bij Style Depot koop ik een donkergrijs "leren" rokje in de uitverkoop. Daar ben ik erg blij mee!

Tula Pink
Ik was vandaag niet echt in de mood en heb dan ook maar één blokje gemaakt. Aangezien Sis dit keer geen tijd/gelegenheid heeft gehad om een blokje te maken, schuif ik mijn blokje door naar volgende week.

Lucia
13 december vieren ze in Zweden Lucia, het feest van het licht. Op Facebook las ik, dat het internationale lichtjesdag is. Wat wij daar zelf aan doen, is zo weinig mogelijk kunstlicht aan en zoveel mogelijk kaarsjes. Heel gezellig!Kerstwens
Via Facebook kreeg ik bijgaande kerstwens, maar ik zie het plaatje veel vaker voorbij komen. Als je ècht even leest wat er staat, dan kun je je geen mooiere wens voorstellen!Drukke tijd voor de boeg
Woensdag aanstaande is het kerstfeest van mijn werk en dan ga ik als Dirndl naar het feest. Mijn collega-organisatoren en de MT-leden gaan in Dirndlurkje of lederhose, dus ik ben erg benieuwd hoe dat er uit gaat zien!!
Donderdagavond ga ik naar Feyenoord-Willem II in De Kuip, dus duim maar dat het droog blijft.

Over al mijn andere drukke dingen weet ik niet of ik daar al over mag praten, dus moet ik dit nog even stil houden.

Ik wens jullie een hele goede week!!

3 opmerkingen:

 1. Prachtige kerstboom en je houten kerstboom in de vensterbank ziet er leuk uit. Manlief hier heeft er 2 gemaakt, grote en kleine, moet alleen de grote versieren, kleine gaat naar een collega van hem :(
  Moet een bijzondere jam zijn, klinkt goed, port en kaneel ^_^
  Super party, met lederhosen :D
  En je quilt ziet er super uit!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen