zondag 27 november 2011

Deken voor DD

Knuffeldeken voor op de bank
Bij ons bij de bank liggen twee grote "quilts" waar je lekker onder kunt liggen als je daar behoefte aan hebt. Ik zeg "quilts", omdat die ene geen echte quilt is. Hij bestaat slechts uit twee lagen in plaats van drie, maar het is wel de meest favoriete deken.
Aan de ene kant washed-and-worn-fabric en aan de andere kant fleece. Hij is ook lekker groot: 1.40x2.10m. De andere quilt is een ragquilt (dus wel een èchte), maar die is iets kleiner. Desalniettemin willen we 'm niet missen.
Nu wil DD ook graag zo'n lekkere deken voor op hun bank! Vriendje zei: "we hebben toch al een fleecedeken?!" Maar ja, die is maar 1.40x1.40 en dat is zeker niet groot genoeg om onder te kruipen.

Gisteren op de markt hebben we stof uitgezocht. Volgend verkoper Lucien, prachtige stof voor een tuniek! Toen ik vertelde dat het een knuffeldeken moest worden voor op de bank, vond hij dat ook een prima plan! Hij zit al op/aan elkaar, maar moet nog wel doorgestikt worden. De kleuren op de foto vertekenen behoorlijk, maar het is een mooie, warme paarse fleece voor de achterkant en lekker zachte, dikke tricot voor aan de voorkant. De afmeting is bijna 1.50x2.40...Groot genoeg om onder weg te kruipen??

Fotoshoot
Gisteren had DH een fotoshoot met een collega van mijn zwager (snappen jullie het nog)? Doordat DD het huis uit is, kon de shoot boven op zolder plaatsvinden. Ik had de betreffende collega nog nooit gezien, maar het bleek een hele lieve vrouw te zijn. We hebben gezellig zitten kletsen en zitten lachen en tot mijn grote verrassing nam ze ons gisteren mee uit eten. Dat was even een lekkere verrassing! Is het geen plaatje?

5 opmerkingen:

 1. Heerlijk zo'n quilt waar je onder kunt wegkruipen.
  Mooie foto is het.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige kleuren voor een heerlijke warme quilt. Leuk dat ze toch een quilt wil. En die dame is schitterend, een plaatje. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met de kou in aantocht is het heerlijk om onder een quilt weg te kruipen. Wat een mooie kleuren , het zal een prachtige quilt worden volgens mij.

  Vrolijke groetjes Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lucien ken ik en die fleece is zalig om onder weg te kruipen, denk erover om die achter de 10 minutenblokkenquilt te doen! Je hebt een prachtige kleur uitgezocht! Schitterende foto, wat een lieve vrouw om jullie uit te nodigen! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schitterende stof en wat een mooie kleuren, dat word een heerlijke knuffel deken
  Schitterende foto
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen