zondag 15 februari 2015

Weekendje Limburg

Ons hoofddoel
Het hoofddoel van dit weekendje Limburg is een bezoekje aan de trimster van Chippy voor Cooper. We hebben al geruime tijd problemen met de vacht van Cooper en we komen er niet meer uit...


Cooper wordt op de tafel gezet en zijn vacht wordt bekeken en onderzocht. Het oordeel: hij heeft heel veel dood haar. Het advies: zo kort mogelijk scheren, zodat de huid en de vacht weer kan herstellen. We hopen, dat de scheerkop van 5 mm gaat, maar anders zou het zelfs nog 3 mm moeten worden :(. Gelukkig lukt het met de 5 mm en de hoeveelheid haar groeit gestaag.


Ik weet dat dit het beste is voor Cooper, maar ik heb het er toch best moeilijk mee. Zeker ook, omdat hij het verschrikkelijk vindt en de hele tijd enorm staat te beven. Maar uiteindelijk is de trimster klaar, Cooper bijna kaal en schoon.


Door het wassen en drogen heeft hij wel echt een poedelkop gekregen, dus daar moet ik nog even wat aan doen.

Nu zorgen, dat alles goed blijft gaan. We gaan wederom ons uiterste best doen!!

Zaterdag
's Ochtends is Cooper helemaal vrolijk en wil constant spelen en lijkt zijn trimervaring volledig vergeten! Ondertussen heb ik de kuif op z'n kop al nat gemaakt en het lijkt nu al meer op Cooper.


Na het ontbijt gaan we via omi en Heerlen naar The Log Cabinshop. Altijd leuk!! Daarna terug naar Sis voor koffie met wat lekkers. Nou ja, "wat lekkers", zeg maar gerust veel lekkers! Sis had een zalige taart gebakken en omi had carnavalsgebak meegenomen. Kijk maar eens:


Na de koffie en nog even boodschappen doen was het dan toch echt quilttijd!!! Onder toeziend ook van de doodles zijn wij lekker bezig.


Na het eten hebben dochterlief en ik niet zoveel fut meer om te quilten, dus blijven we op de bank. Sis met een borduurwerkje, Lotte voor de tv en ik met mijn haakwerk. Zalig genieten met af en toe een oog op de tv.

Cooper knuffelt zich zes slagen in de rondte. Eerst heel lang bij de een, dan weer lang bij de ander. Hij presteert het zelfs om de draad die Sis door de naald wil halen, uit haar hand te trekken! Boefje!! Maar dan volgt het knuffelen.

Zondag
Nog voor het ontbijt, maar nà een kopje thee, gaan Sis en ik met de honden wandelen. Tijdens de wandeling komen we Sir (een koningspoedel) tegen en die loopt gezellig met ons mee.


En wat is nu leuker dan met z'n drieën spelen?

Cooper verkent het terrein en probeert zich nog achter een boom te verstoppen :)


Ik ben vergeten foto's te maken van ons quiltwerk, maar neem maar van mij aan, dat we lekker productief zijn geweest!! En terwijl wij lekker bezig zijn, nemen de honden het ervan! Lekker in het zonnetje op de bank.


Na een voorspoedige thuisreis zijn we weer in Hoogvliet alwaar de mannen Cooper konden aanschouwen.

Het was een zalig weekend!! Daar kan ik wel weer even op teren. Dankjewel Sis!! xxxx

6 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke en productieve dagen. Wel jammer dat Cooper zijn prachtige haren kwijt is, maar het komt nu vast weer helemaal goed!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moet toch echt heerlijk zijn voor Cooper om de frisse lucht op zijn vel te voelen. Gezelligheid op en top dus het weekende

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voordat je het weet, heb je de borstel voor Cooper weer hard nodig.
  En jullie weer effe lekker opgeladen .
  XX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Had Cooper het niet verschrikkelijk koud? Toch is het heerlijk om vrienden te ontmoeten. En vrienden zijn belangrijk. En als er dan ook nog zo'n heerlijke taart klaar staat zeker kan een weekend niet meer stuk.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Cooper ziet er zo lief en zacht uit met zijn fluwelen velletje. Misschien heeft-ie het een beetje koud, maar het vriest niet, ds..... En zijn mooie krullen groeien snel genoeg terug, let maar op!! Geeft hem maar een aai van mij. En jij, Quibi, een schouderklopje van mij; well done girl!!
  Groet, Rya

  BeantwoordenVerwijderen