zondag 20 april 2014

Quiltcursus machinaal quilten

Onderweg naar het zonnige zuiden
Zaterdagochtend vertrok ik naar het zonnige zuiden van ons landje, naar Sis dus, voor de cursus machinaal quilten. Nana kwam die geven. Als je denkt, dat ìk ver moet rijden.... (2 uur en 10 minuten), Nana komt uit Noord Duitsland en moet dus ruim vijf en een half uur rijden om bij ons te komen...

Maar goed, bij aankomst in het Limburgse land werd ik natuurlijk weer heel hartelijk ontvangen en konden Sis en ik nog een poosje gezellig samen kletsen en alvast een steekje zetten. Totdat Nana aankwam en naderhand de andere deelneemsters binnendruppelden. 

Tja, dan is het toch beginnen. Nana geeft hele goede uitleg. Zelfs voor mij (de cursus werd volledig in het Duits gegeven) was het goed te volgen.


"Augen zu mir," zei Nana en dan gaf zij tekst en uitleg en daarna mochten we aan de gang.Naast alle tekst en uitleg had Nana ook prachtig quiltgaren bij zich van Fufu quiltgaren. Onderstaande foto heb ik met avondlicht genomen, zodat je de prachtige glas van het garen kunt zien. 


Overdag ziet het er zo uit:

(deze foto komt van het blog van Nana)
Nana laat het effect van quiltwerk zien:

Ook ´s avonds gingen wij nog een poos door om daarna moe en vol indrukken te proberen te gaan slapen. En dag twee gaan we gewoon weer verder. De kunst is nu om anders naar je quilt te kijken en te bepalen waar je je quilt voor wilt gaan gebruiken en hoe je ´m wilt quilten. Een hele leerzame ervaring. Dat vraagt wel even wat van je eigen denkvermogen :) Tussen de middag aten we een zalige kom soep in het zonetje in de tuin, waarna het voor Nana tijd was om weer naar huis te gaan. Het was een supercursus! 

Sis (onze gastvrouw) en Nana (de cursusleidster)

Ik heb heel veel geleerd, het was erg gezellig en nu maar oefenen om het geleerde in praktijk te brengen en er ervaring mee te krijgen. Oh, wat ben ik blij met mijn Sjimmie!
En wat was het ook leuk om weer nieuwe nieuwe mensen te ontmoeten met dezelfde hobby!

Toen alle dames vertrokken waren zijn Sis en ik naar haar naaikamer gegaan en hebben ons achter Sjors en Sjimmie gezet en hebben we nog een paar uur zitten oefenen. Voor vandaag is het genoeg geweest, maar ik kijk blij en tevreden terug op deze twee cursusdagen! Nana danke vielmals!

5 opmerkingen:

 1. Oh heerlijk, zo krijg je het echt onder de knie!!! Het is een behoorlijke moeilijke kunst, zal er maar niet aan beginnen.

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoals ik al bij Sis zei....het was TOP.
  Maar we moeten nu wel blijven oefenen ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, jetzt heißt es dran bleiben und bald wird alles Routine. Freue mich auf Fotos von Dir und Deinen Arbeiten.

  Nana

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk dagje heb je gehad

  Groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen