zondag 20 maart 2016

Wat een waanzinnig weekend!

Vrijdag - Rapid Fire HunterStar
Enige tijd geleden kreeg ik een appje van Sis: "Wat denk je hiervan?" Dat ging over een workshop Rapid Fire Hunter Star bij Jacqueline. Dus vrijdagochtend rond half twaalf reden manlief, Cooper en ik richting Duitsland.
Een voorbeeld van de Rapid Fire Hunter Star hing bij Jacqueline aan de muur:


Mooi hè? Ik had van tevoren eigenlijk geen inspiratie qua kleuren, maar koos uiteindelijk voor felle kleuren.Sis had een prachtige schakering zwart, grijs, beige gekozen.


Het is veel snijwerk.


En dan kun je gaan kiezen hoe je alles aan elkaar gaat zetten. Zoals ook met de Tula Pink, kan het contrast tussen onze blokken niet groter zijn:


Maar hierover later meer!

Na afloop van de workshop togen we nog even langs quiltvriendinnetje M van Sis. Zij heeft veel restanten rode lapjes die ik waarschijnlijk kan gebruiken voor mijn Irish Circles (is een WIM'metje, maar de start hiervan staat op de planning voor volgend jaar). Onze mannen hadden zich vermaakt in het bos en bij Het hijgend hert. Daar hadden wij ook wel zin in, dus reden we daarheen in plaats van naar het huis van Sis. In plaats van Limburgs zuurvlees aten we dus bij het Hijgend Hert. Het was er erg gezellig!En het eten was ook heel erg lekker!

Zaterdag - Aken
Voor zaterdag stond een bezoek aan Aken op het programma. Na een uitgebreid ontbijt gaan we naar deze mooie stad. We starten met een bezoek aan het nieuwe winkelcentrum Aquis en bezoeken daarna ook nog de Dom.Je kijkt je ogen uit in deze kerk. Hij is niet extreem groot, maar wel heel erg mooi versierd. Heel veel goud en ook mijn quiltersoog zag prachtige quiltpatronen.

Eenmaal terug hebben we gezellig geborreld met een kaasje erbij.


Zondag - quilten of wandelen?
De grote hamvraag voor vandaag was: gaan we wandelen of gaan we quilten? Als het regende, zouden we gaan quilten en bij droog weer gaan we wandelen.
Manlief wilde een foto van Cooper waarop je meteen kunt zien dat 'ie in Kerkrade is genomen. Voor het geval je geen voetballiefhebber bent: RJC staat voor Roda JC en is de plaatselijke grote voetbalvereniging van Kerkrade. En dit is het oude stadion:


Na wederom een zalig, uitgebreid ontbijt besloten we toch om te gaan wandelen op de Brunssummer heide. Daar hadden ze vandaag uitgeroepen tot Dag van de hond. Het was er in het begin erg druk (en ook nog erg grijs), maar naarmate onze wandeling vorderde werd het steeds minder druk.


De honden genoten enorm! En ons fotomodel op vier poten wilde ook dit keer weer graag voor de camera.


Ondertussen ging de zon ook schijnen.


En we hadden het, zoals eigenlijk altijd, enorm naar ons zin!


Al dat zand sloeg bij Cooper een beetje in z'n bol. Hij heeft enorm gerend en begon ook nog te graven:Bijna aan het eind van onze wandeling stond deze prachtige dierentotem.


Rondom het gebouw van Natuurmonumenten stonden diverse standjes van bijvoorbeeld blinde geleidehond en Natuurmonumenten zelf. Bij de laatste stond ook een meneer met een steenuiltje en een Europese oehoe. Ik vroeg of ik de oehoe mocht fotograferen. En dat mocht!


Maar wat nòg leuker was, was dat ik de oehoe vast mocht houden. Hoe gaaf is dat?


En na een lekker broodje togen wij weer huiswaarts!

Cooper is helemaal versleten en ligt zalig languit op de bank!


Geen nieuwe Tula Pink-blokjes deze week
Je zult wel begrijpen, dat er dit weekend geen tijd was om nog nieuwe Tula Pink-blokjes te maken. Ik heb wel mijn 25 blokjes bij de 25 blokjes van Sis gehangen. Kijk eens hoe leuk dat er uit ziet!


Wij kijken moe, maar voldaan terug op een geweldig leuk en gezellig weekend! Rest mij nog jullie allemaal een hele mooie week te wensen!

5 opmerkingen:

 1. Zucht.... waarom is het al voorbij ?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad een heerlijk weekend! En weer een leuk blogje, wat altijd leuk is om te lezen :) Waar zal ik beginnen qua reactie...super dat je die uil hebt mogen vasthouden, quilt(s) zien er nu al heel leuk uit en geweldig leuk om te lezen dat jullie het in Limburg weer zo naar je zin hebben gehad! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Was leuk je effe te hebben gezien.
  XX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Net al bij Sis gelezen over het gezellige weekend. Daar kunnen jullie weer even op teren. Goede vrienden zijn zo belangrijk.
  Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen