maandag 5 oktober 2015

Cursus Amish Handquilten

Nog nooit heb ik een cursus handquilten gedaan. Eerlijk gezegd, heb (of moet ik nu zegen "had") ik een enorme hekel aan handquilten. Het lukt me ook niet goed. En daarnaast doe ik ook gewoon maar wat. Dus toen mij gevraagd werd mee te gaan naar de tweedaagse cursus Amish Handquilten bij De Quiltster van Marcha in Dreischor, hoefde ik niet lang na te denken.

Vrijdag even na acht uur zat ik al in de auto. Altijd 'bang' om te laat te komen, was ik ook nu weer ruimschoots op tijd! Alexia Rosfelder geeft de cursus. Wat een leuk mens! En wat kan ze de technieken goed uitleggen!!!
Samen met Sis, Marianne en Marjo verbleven wij in de B&B Het Zonnehuus te Dreischor. Luxe hoor om 's avonds niet meer terug te hoeven rijden. Vrijdagavond zijn we naar Renesse geweest. Even langs het strand gewandeld, wat gegeten en toen een foto laten maken van ons met een prachtige zonsondergang.


Alleen is de zonsondergang nauwelijks op de foto te zien. We hebben genoten!

Zaterdag werden ons nog andere technieken uitgelegd. Ik heb heel veel geleerd. Niet alles zal ik in praktijk gaan brengen, maar de needleglider en de Ted Storm duimvingerhoed vind ik enorme uitkomsten! Als ik nu nog leer om "gentle" te zijn voor mijn "needles" dan komt het vast allemaal goed :)


Ik zat aan een gezellig frame! Leuk om zo ook weer nieuwe mensen te ontmoeten!

De moeder van Marcha verzorgde ons uitstekend! Met koffie, thee, wat lekkers, een geweldige lunch, vruchtensap en 's middags weer thee met een chocolaatje. Het kon niet op!!


Hier nog een foto van onze hele groep (eerlijke gepikt van de site van Marcha) met de resultaten van onze noeste arbeid.

Ik vond het geweldig! Van de week ga ik meteen even oefenen, maar vanavond was er eerst tijd voor een blogje.

Zondag
Zondag togen manlief, Cooper en ik naar Hilversum om alvast de verjaardag van mijn schoonvader te vieren. We hebben nog een lekkere wandeling gemaakt naar het landgoed Zonnestraal.Alwaar Cooper natuurlijk weer gewillig poseerde!


Het was een verrukkelijke week! Ik heb het gevoel of ik weken weg ben geweest!!

7 opmerkingen:

 1. Volgens mij moeten we dat vaker doen.... een week volstoppen met veel verschillende leuke dingen....dan lijkt het zoooooo lekker lang ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke cursus.
  Jullie zijn ingespannen bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het klopt hoor, als je heel veel plannen maakt en uitvoert op 1 dag, lijkt het alsof je heel lang weg geweest bent. Had ik ook tijdens mijn vakantie (zie mijn blog ;-) )
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Frame-Genoot!! Het was idd héél gezellige en jouw week klinkt hélemaal top.
  Wat is die Cooper een knapperd! Vond het leuk je te hebben ontmoet en wellicht tot ziens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke cursus heb je gehad,..
  Heel veel prikplezier in de toekomst,...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het was een TOP weekend,Alexia wat zo geduldig was met ons,leuke mensen ontmoet,
  heel veel gezelligheid van `s morgensvroeg tot `savonds laat.
  Het was heerlijk !!!!!
  Kunnen we weer effe op teren. :-))

  BeantwoordenVerwijderen