vrijdag 17 mei 2013

Cocktails

Afscheid nemen
Sinds het begin 2012 goed mis ging bij Vestia zijn we steeds bezig met een beetje afscheid nemen. Afscheid van vertrekkende collega's, van je vertrouwde werkplek en nu ook van mijn tijdelijke werkplek. Sinds 1 oktober 2012 had ik, tijdelijk, mijn werkplek in Nieuwerkerk aan den IJssel bij Vestia Zuid Nederland. Dit kantoor wordt opgeheven en daarom namen we met een feestelijk tintje alvast afscheid. 6 juni aan het eind van de middag, sluiten daar de deuren.

Beachclub People
De organisatrices hadden natuurlijk gerekend op goed worden, want het oorspronkelijke programma was Powerkiten en beachgolf. Maar de weergoden lieten ons enorm in de steek. Het leek wel herfst! Het alternatieve programma was zeker niet minder leuk: workshop pokeren en een workshop cocktails maken. Ik ging natuurlijk voor de cocktails!

Als eerste maakten we Sex on the Beach. Nou daar is helemaal niets mis mee! Erg lekker. Ik zie me van de zomer al op mijn loungeset zitten met een groot glas Sex on the beach.

Wat zit er allemaal in... Peachtree, Bacardi, jus d'orange, ijsblokjes, cranberrysap. En maar shaken! Haha, ik had al visioenen van gooien met die mixbeker, achter je rug langs enzovoort, maar dat was niet de bedoeling.

Als tweede maakten we de cocktail Blue Hawaiian. Ondanks dat ik Blue Curaçao altijd wel lekker vond, was dit toch mijn minst favoriete cocktail. Naast Blue Curaçao zat er onder andere ook kokosmelk in. Ach het ziet er wel smurfig uit, toch?

Als laatste maakten we de Mojito. Naast o.a. Bacardi en munt kon je er ook nog wat aardbeienlikeur in doen. We zijn eerst begonnen met de normale.


En nadat ik die geproefd had, heb ik er wat aardbeienlikeur in gedaan, zodat ik dat ook kon proeven. Was zeker niet verkeerd! Het maakte het wat zoeter.


En na afloop van deze workshops konden we nog lekker eten en mochten we naar huis met meeneming van een VZN-goodiebag. Een Vestiatas, -pennen, -pepermuntjes, -muts en een fles wijn en het (voor VZN) traditionele uiltje.
Mijn 'eigen' directeur (bij de ontwikkelingsmij voor R'dam van Vestia) verzon altijd een knuffeldier als er iemand weg ging. Toch ben ik wel benieuwd wat voor knuffel hij voor mij bedacht zou hebben...

Pinksteren
Nu eerst de voorbereiding voor het Pinksterweekend. Op zondag vieren we de verjaardag van zoonlief. Als het weer een beetje meezit, willen we maandag nog even naar de doorkomst van de RoPaRun kijken.

Als je nog iets bijzonders wilt aanschaffen èn de RoPaRun wilt sponsoren, kijk dan even op deze site. Daar staan allemaal leuke dingen die je kunt kopen en het komt allemaal volledig ten goede aan de RoPaRun!!

1 opmerking: