zondag 21 februari 2016

Lekker weekje

Maandag
Mijn maandag begon met een, anderhalf uur durend, intakegesprek bij een coach. Heftig, emotioneel, maar zinvol en ik heb er een goed gevoel over!

's Middags had dochterlief weer een behandeling in het ziekenhuis. Dit was de eerste keer in elf jaar, dat ik niet naast haar zat of zelfs maar in het ziekenhuis was. Nee, dochterlief (en haar vriendje) maken grote stappen: vriendje zat vandaag naast haar om haar bij te staan! Ik heb diep respect voor die twee! Kanjers zijn het!!! De behandeling was best zwaar, maar is goed gegaan. Nu volgt de periode van herstel.



Dinsdag was just another day at the office! En 's avonds weer zalig naar Pilates!

Woensdag mocht ik 's middags met zoonlief naar het ziekenhuis en toen we daar klaar waren, belde ik Motoport met de vraag of ze misschien vandaag mijn motor al konden brengen... Ja hoor, dat lukte!


Vrijdag was ik vrij en gingen we (manlief, zoonlief, een vriend en zijn vriendin) naar de Motorbeurs in Utrecht. Zalig rond gekeken, genoten van het al het moois en ook een en ander gekocht.

Al onze aankopen in de kofferbak :)
Het was zulk prachtig weer, dus toen we thuis kwamen ben ik nog even op mijn Shadow gestapt om naar dochterlief te rijden.


Echt genieten! Laat het mooie weer maar komen!

Op de beurs heb ik onder andere ook een TomTom gekocht, dan kan ik tenminste ook zelfstandig van A naar B :). Deze moest natuurlijk gemonteerd worden en dat heb ik zaterdag gedaan.


De zaterdag ben ik trouwens begonnen met een bezoekje aan de kapper, want mijn kapsel was verre van helmproof... Nu gaat dat weer helemaal goed komen!

Zondag stelde manlief voor om naar het onlangs geopende Museum Rotterdam te gaan. Goed idee!


De entree is prachtig zo in het Timmerhuis! 


Er was een en ander te zien over de stad en haar inwoners, gewoon de mensen zoals jij en ik. Dat was best leuk! Er was ook knutselgelegenheid voor de kinderen.


Dit museum gaat met z'n tijd mee, want er was ook een stukje virtual reality :)

Verder vonden we het een beetje tegen vallen. Misschien moet het nog groeien??

Daarna liepen we via de Meent nog even naar de markthal. Onderweg kwamen we deze uitspraak op de winkel van Run2Day tegen, refererend aan de Rotterdam Marathon.


Ik ga 'm gelukkig niet lopen, maar ik sta wel langs de kant! In de markthal zag ik bij een slijter, dat er dus ook Rotterdamse jutterbitter is!


's Middags ook nog een blokje Tula Pink kunnen maken. Dus nu heb ik 22 blokjes klaar.


Kijken jullie ook nog even bij Sis? Geen idee of zij deze week nog Tula Pink blokjes heeft gemaakt, maar er zijn vast vorderingen te melden van de Gossip-quilt :)

Ik wens jullie een hele goede week!

zondag 14 februari 2016

Tussen Kunst en Kitsch, Bee, Tula Pink en mijn derde schaduw

Tussen Kunst en Kitsch
Afgelopen maandag gingen zoonlief, mams en ik naar het Gemeentemuseum in Den Haag voor de opnames van Tussen Kunst en Kitsch. Wij hadden onder andere deze munt meegenomen. Omdat we graag wilden weten ter gelegenheid waarvan de munt is uitgereikt. 



Zo'n soort munt kreeg je als dan voor bewezen diensten! Leuk om te weten! Voor ons stond een dame met een zilveren tabakspot waar zij haar sleutels in bewaarde.  Dat zal ze na afgelopen maandag niet meer doen. Want de tabakspot dateert uit 1777 en was € 18.000,= waard!!

Bee
Woensdag was het weer bee-tijd bij dochterlief. We zijn weer gezellig verder gegaan waar we mee bezig waren:




Stitchery van mams
Dronkemanspad van dochterlief
Dit moet uiteindelijk mijn Kerstkussen worden
En dit alles gebeurde onder toezicht oog van Cooper:



Woensdag
Toen ik woensdag Cooper uitliet, zag ik dat de zon zo prachtig scheen vanachter de wolken.



Op de foto, gemaakt met mijn mobieltje, komt het niet zo duidelijk naar voren, helaas.

Schaduw
Sinds drie jaar heb ik er met Cooper een schaduw bijgekregen :). Waar ik ga, gaat Cooper.

Vorige week tijdens de motorbeurs in Spijkenisse werd ik verliefd op een andere schaduw....


Honda Shadow VLX600
Afgelopen vrijdag heb ik er een proefrit op gemaakt en ik ben helemaal verkocht!! Zaterdag wordt 'ie thuis gebracht en dan heb ik er nòg een schaduw bij :).

Tula Pink
Ook dit weekend was er weer tijd voor twee blokjes Tula Pink! Allereerst blok 20:



Ik heb heel erg mijn best gedaan met free motion quilten, maar die kleine stukjes stof met veel naadjes maken het wel heel erg lastig. Even heb ik nog overwogen om het uit te halen, maar dat heb ik toch maar niet gedaan... 



Ook blok 21 is klaar en die heb ik, lekker eigenwijs, precies in tegenovergestelde stoffen gemaakt!

Tot nu toe is mijn stand:



Ik vind het nu al leuk en dit zijn pas 21 blokken en het moeten er 100 worden!


Neem vooral ook even een kijkje op het blog van Sis voor haar vordering met de Tula Pink en andere wetenswaardigheden!


Ik wens jullie een hele mooie week! Geniet van het leven!

maandag 8 februari 2016

Cadeautje, Bee, Tula Pink en Tussen Kunst en Kitsch

Cadeautje
Afgelopen maandag zag ik dochterlief voor haar controle bij de dermatoloog. Ze stond mij op te wachten bij de metro en had een cadeautje voor mij :). Als dank voor het helpen met de verhuizing! Lief hè?



Ze had een cadeaubon van Cora Kemperman voor mij gekocht. Zó leuk!

Woensdag
Woensdagmiddag kreeg ik een berichtje van zoonlief, of ik mee wilde fietsen als hij gaat hardlopen. Een uurtje. Nou, dat past werkelijk precies! Thuis gekomen even snel naar het toilet en dan gaan we op weg. Zoonlief heeft zich namelijk ingeschreven voor de Rotterdam Marathon
Zodra we na een uurtje verkleumd thuis komen (althans, ìk was verkleumd) is het meteen tijd om te eten en na het eten haal ik mijn moeder op. Want deze avond is onze eerste quiltbee bij dochterlief! We hebben lekker zitten kletsen en zitten werken en zijn helemaal vergeten foto's te maken. Gelukkig heeft dochterlief nog een een foto van het werkje waar zij mee bezig is:



Volgende week meer foto's!

Zaterdag
Zaterdagochtend was het tegen 11.00 uur verzamelen bij de McDonalds in Hoogvliet om samen met een deel van de Rotterdam Rebels naar de Eerste Rotterdamse Motormarkt te gaan. Het was natuurlijk bij lange na niet zo groot als in Utrecht, maar er was behoorlijk wat aanbod en er was veel publiek. Vrijdagmiddag a.s. ga ik een proefrit maken op een chopper. Daarover eind van de week meer.

Zondag - Tula Pinkdag
Zondag weer even lekker achter de naaimachine gezeten om wat blokjes te maken. Dit is blokje 17 geworden:



Bij blok 18 heb ik geoefend met free motion quilting. Dan blijkt maar weer dat ik nog heel veel moet oefenen. Ik ben verre van tevreden, maar ik haal het niet uit. Nu maar hopen, dat ik in de loop van deze sampler meer blokjes zal doorquilten met free motion en dat je dan kunt zien, dat ik vooruit ga.



En, omdat ik het zo leuk vond, heb ik ook blokje 19 gemaakt!



En toen vond ik het genoeg! Ik heb alvast wat blokjes gesneden voor volgende week.

Sis was een extra dag vrij waar ze tijd te over had om te quilten, dus die heeft een enorme sprint getrokken die ik nooit meer in ga halen.... Aan de ene kant logisch, maar aan de andere lopen we nu niet meer ongeveer gelijk op en vind ik het wat minder leuk om overzichtsfoto's te vergelijken. Maar goed, het gaat om het plezier van het maken van de blokjes en straks uiteindelijk natuurlijk om het resultaat!

Maandag - Tussen Kunst en Kitsch
Vanochtend reden we om elf uur naar het Gemeentemuseum in Den Haag om de opnames van Tussen Kunst en Kitsch bij te wonen. Je hebt wel engelengeduld nodig, maar het was leuk om een keer van dichtbij gezien te hebben! We zijn een heel stuk wijze geworden, maar zeker niet rijker :)