vrijdag 29 augustus 2014

Spannend ritje!

Momenteel heb ik niet zoveel te melden. Ik quilt en haak rustig door :) en ik ben erg tevreden over het resultaat. Foto's volgen te zijner tijd.

Motormuis
Zoals vorige week geschreven heeft zoonlief een zwaardere motor gekocht. Hij mag daar nog twee maanden niet op rijden. Maar.... er moest een nieuwe achterband onder en er was afgelopen zaterdag een geweldige aanbieding bij Motoport Rockanje. Dus... "mam, wil jij zaterdag mijn motor naar Rockanje rijden?" 

Ik heb zelf ook een motor, maar die staat al een hele poos met panne. Ik heb dus al een jaar of vier niet meer gereden.... Ik moest even flink slikken. Maar goed, ik heb toch gewoon mijn rijbewijs? Ik kan toch gewoon rijden? Met andere auto's doe ik toch ook niet moeilijk? Nou, ga dan gewoon op die motor!



Nou ben ik een echte mooi-weer-rijder en hou er helemaal niet van om met de regen te rijden. We gingen weg met droog weer. We waren nog niet op de snelweg of het begint te hozen.....! Het voelde of ik geen jas aan had :(
Nu is mijn motorkleding ook al een slordige twaalf jaar oud en dus niet meer waterdicht. Maar het ging verder allemaal goed. In het begin vond ik het super spannend, maar naderhand werd het toch weer gewoon genieten!

Nu ook weer wat vaart achter de reparatie van mijn motor gezet. Want een toertochtje maken samen met zoonlief is toch wel heeeeeeel gaaf!

Goed weekend!

vrijdag 22 augustus 2014

Haken, Yamaha en een geheim project

Tweede SouthBay klaar
Van de week heb ik mijn tweede grote haakklus afgemaakt. Een South Bay sjaal voor dochterlief. Ze is er heel blij mee en gebruikt hem bijna dagelijks. Lekker 's avonds om je schouders slaan nu het wat frisser wordt.


Yamaha R6
Ook zoonlief is blij! Afgelopen maandag heeft hij zijn lichte motor verkocht (een Aprilia 125) en kon hij gisteren een zwaardere motor aanschaffen: een Yamaha R6. Natuurlijk niet helemaal zijn droomuitvoering, maar het budget speelt ook hier een rol ;). 


De komende twee maanden staat hij nog in de tuin ter decoratie, want vanaf eind oktober mag hij er pas op rijden....

Geheim project
De vrouw van een collega van mij zag de foto's van mij Kaffe Fassett-quilt in wording en vroeg of ik niks in opdracht doe. Nou, eigenlijk niet.... Maar zij wilde graag een quiltje waar hun toekomstig tweede kleinkind op kan liggen. Tja, wat doe je dan? Het zijn zulke lieve mensen, dus vooruit. Ik doe het. Het moeten vrolijke kleuren worden. Dus ik ben begonnen met katoentjes en zachte fleece, met roze, groen, rood, maar ook een beetje bruin en geel.... Ik laat nog niks zien, maar volgens mij gaat het heel leuk worden!


vrijdag 15 augustus 2014

Nieuwe quilt gestart!

Kaffe Fassett
Al jaren wil ik een keer iets maken met Kaffe Fassettsofjes. Ik ben dus al een poosje aan het verzamelen, maar was nog niks leuks aan patronen tegen gekomen. Tot ik onlangs aan het surfen was bij Moda Bakeshop. Daar vond ik onder de vele leuke 'recepten', deze:


Dus werden van de week de KF-stofjes naar beneden gehaald en mijn fucshia rozestof en ben ik begonnen met snijden. Van de blokken A zijn er nu een stuk of twaalf genaaid. Als je die naast elkaar legt, ziet dat er zo uit:


Nou, niemand kan zeggen dat het geen fleurig geheel gaat worden :)

Haken
Tussen de bedrijven door haak ik rustig verder aan de tweede South Bay. Deze wordt voor dochterlief en die heeft donker grijze tweed uitgekozen bij Zeeman. Wordt ook erg mooi!


Australian Labradoodles
Van de week hadden we Wonder twee daagjes te logeren. Dat was dikke pret! Wonder is zeven maanden oud en een potentieel fokteefje van Citydoodles, waar ook Cooper vandaan komt. Nu konden we ook eens even uittesten hoe het zou zijn als we heel misschien per ongeluk ooit nog eens een keer een tweede ....... :) Het gezamenlijk uitlaten ging best goed.


Maar ook aan het geestelijk welzijn werd gedacht! 


Medicijnen
Dochterlief is aan haar medicijnen begonnen. Wat wij er zo van kunnen zien, zijn de resultaten hoopgevend en de bijwerkingen te behappen. Tot zo ver zijn wij blij!


dinsdag 12 augustus 2014

Klaar! Finished! Affo:)

Sneeuwmannen
Jaaaaaren geleden vond ik op een Italiaans blog (ik weet niet eens meer welke) sneeuwmannenstitcheries. Met voor iedere maand een passende sneeuwman. Ik vond ze zó leuk, dat ik ze meteen gedownload heb en ben begonnen met het borduurwerk.

Op een gegeven moment was ik mijn sneeuwmannen kwijt :(. Mijn oma zei altijd: "Wat je een huis verloren bent, komt altijd weer terug." Nou weet ik uit ervaring dat dit niet helemaal waar is, maar het gold gelukkig wel voor mijn sneeuwmannen.

Afgelopen november toog ik met haar voor een geweldige quiltweek naar de camping. Al werkende weg ontstond mijn quilt. Op de camping werd 'ie zelfs nog gesandwiched en daarna begon het quiltwerk. Deels met de hand, deels met Sjimmie. Binding erom en klaar is Kees!


Hij meet 1.45 x 2.15 m, dus zalig royaal om van de winter op de bank onder weg te kruipen!

Deze maand is het ......


Als quiltpatroon heb ik een sneeuwvlok en een kerstbal gebruikt. Tenslotte zijn het (alternatieve) kerststoffen.



En ja, volgens mams mag een label nooit aan je quilt ontbreken, dus daar is 'ie:


Ik ben er helemaal blij mee en eigenlijk...., ben ik ook wel erg trots op mijn supersize quilt!

maandag 11 augustus 2014

Over wol tekort hebben, maar eigenlijk ook weer niet....

Southbay shawl
Afgelopen week constateerde ik een foutje in mijn Southbay, dus anderhalve toer uithalen :( en opnieuw haken.... Bij het opnieuw haken was de wol in de knoop geraakt. Dat heb ik snel en pragmatisch opgelost: afknippen, knoopje erin, verder haken en de rest weggooien.....

Zaterdag was ik bijna klaar! Nog even googlen voor een eenvoudig randje, want daar ben ik nog niet zo goed in. Ik koos voor een picootje en dat ging lekker. Om de shawl netjes af te werken, vind ik het mooi om aan de breedste kant een rand vasten te haken. Ik moest nog een stuk of dertig vasten en toen was de wol op.... Wat is wijsheid? Vasten en picootjes uitgehaald, meer ruimte tussen de picootjes gelaten en opnieuw een rand vasten gehaakt. En dan is 'ie opeens klaar. Mijn eerste Southbay:


En het grappige is, dat ik nu zelfs nog wat wol over heb... Snap je het nog?


Zondagmiddag even langs paps en mams en kijk eens hoe blij mams is met haar mooie shawl:


Vanmiddag maar meteen begonnen met de tweede. Een donkergrijze gemêleerde wol voor dochterlief.


zaterdag 2 augustus 2014

Op veler verzoek

Op veler verzoek op mijn vorige blogpost geef ik hier bijgaand het patroon en het telpatroon van de South bay Shawl.

Ik heb me laten vertellen, dat het uitgeschreven patroon misschien niet helemaal klopt, maar het telpatroon klopt wel. En het lukt mij prima om van het telpatroon te haken.


Slip stitch = halve vaste (zit niet in dit patroon)
Chain = losse
Single crochet = vaste
Double crochet = stokje


Opzet:

haak 7 lossen
een stokje in de eerste losse
3 lossen
een stokje in de eerste losse.

Je hebt nu een half rondje. 

Toer 1:
Haak 3 lossen op het stokje van de opzet. Dit telt als eerste stokje. 
In de ruimte tussen stokjes van de vorige toer 7 stokjes.
1 stokje op het middelste stokje van de vorige toer.
7 stokjes in de ruimte tussen de stokjes van de vorige toer
1 stokje op het stokje van de vorige toer 

Toer 2:
6 lossen en een stokje in het laatste stokje van de vorige toer
1 losse
Een stokje in het 4e, 5e en 6e stokje van vorige toer.
Losse
Stokje, 3 losse, stokje, 3 losse, stokje in middelste stokje van vorige toer
Losse
Stokje in 3e, 4e en 5e stokje vanaf middelste stokje vorige toer
Losse
Stokje, 3 lossen, stokje in laatste stokje.

Toer 3:
3 lossen in stokje vorige toer
7 stokjes in ruimte tussen stokjes vorige toer
Losse
Stokje in middelste stokje van vorige toer
Losse
7 stokjes in ruimte tussen stokjes van vorige toer
Stokje in middelste stokje vorige toer
7 stokjes in ruimte tussen stokjes vorige toer
Losse
Stokje in middelste stokje vorige toer
Losse
7 stokjes in ruimte tussen stokjes vorige toer
1 stokje op laatste stokje vorige toer.

Toer 4:
Zie toer 2

Toer 5:
Zie toer 3

Je kunt de omslagdoek zo lag maken als je zelf wilt. Bedenk wel, dat een te korte omslagdoek echt zonde is!

Zelf werk ik de breedste kant nog af met een rand vasten.

vrijdag 1 augustus 2014

Het wel en wee op nummer 2

Nummer 2
Ik heb geen idee of dat bij jullie bekend is, maar wij wonen op nummer 2. En ik wist geen leuke titel te verzinnen :)

Haakwerk
Ik ben onlangs begonnen om voor het eerst een patroon van tekening te haken. Zelf heb ik namelijk een prachtige, grote omslagdoek laten haken door een lieve dame voor het Inloophuis Hoogvliet. Maar deze lieve mevrouw vond het een beetje veel om er nog drie te maken alleen al voor ons:). Dus vroeg ik het patroon. En dat kreeg ik ook, maar ik heb nog nooit van een teltekening gehaakt, maar kijk eens hoe goed dat gaat:


Ik ben helemaal blij en tevreden! Deze wordt voor mijn lieve mams. Maar dochterlief en mijn lieve vriendinnetje willen er ook wel eentje. Dus ik ben nog wel even zoet. Maar ondertussen heb ik het telpatroon niet meer nodig, dus haakt het heerlijk weg!

Quilten
Door de hoge temperaturen heb ik nog geen energie gevonden om verder te gaan met de binding van de sneeuwmannen, maar dat komt heus goed!

Vergoeding
Voor dochterlief hebben we begin dit jaar het advies gekregen om aan speciale (nieuwe) medicijnen te gaan beginnen. Hoewel deze vanaf 2014 verkrijgbaar zouden moeten zijn, blijken ze niet standaard vergoed te worden. Daar moet toestemming voor gegeven worden door de verzekeraar. Aangezien de medicijnen flink wat kosten (een bedrag van 5 cijfers) voor een kuur van twee maanden, konden we dat niet voorschieten...
Gisteren kregen we bericht dat de medicijnen vergoed gaan worden!!!


Cooper
Sinds kort woont er bij ons in de wijk een Labradoodlepup van een maand of zes, genaamd Djezza. Nou, Cooper en Djezza zijn wel aan elkaar gewaagd. Als ze elkaar zien, is het meteen dikke pret. Zo ook van de week:


Gisterenavond kwamen we Djezza met z'n baasjes weer tegen en dat was wederom dikke pret! Zo veel pret, dat Djezza op een gegeven moment zelfs een duik in de sloot nam! Cooper had alleen wat natte pootjes, totdat hij toch ook de verleiding niet kon weerstaan.... En ja, als je dan thuis komt en afgespoeld wordt met de tuinslang en drooggeblazen met de waterblazer, dan ben je wel heeeeeeeeeeeeel erg moe!


Feyenoord-Besiktas
Zoonlief heeft, samen met een vriend, een seizoenskaart voor Feyenoord. Dus ook afgelopen woensdag gingen ze naar De Kuip. En ze waren het niet echt eens met de beslissing van de scheids om een gele kaart uit te delen...