maandag 25 maart 2013

Zomaar een berichtje

Koud hè?
Ondanks dat de lente volgens de kalender en de meteorologen is het nog flink koud! Ik ben toch al gauw anderhalve week zonder verkoudheid geweest en nu, sinds zaterdagochtend, heb ik weer last van mijn verstopte neus, keel en hoofd :(

Opa
Even wegdromend... 25 maart. Als opa nog geleefd had, was hij vandaag jarig geweest. Sweet dreams, want dan was hij 100 geworden! Ach, die lieverd... hij is al 33 jaar dood, maar soms kan ik hem gewoon nog even missen.
Lente
Nog even doordromend... 25 maart.... de winterlaarzen zijn al weer opgeborgen. De winterjassen ook. De bloemetjes bloeien, de lammetjes lopen in grote getalen buiten te dartelen en ik geniet al lekker van de zon in mijn pauze en buiten werktijd...

De werkelijkheid is anders: de warme laarzen heb ik aan. Mijn winterjas ook en mijn sjaal heb ik goed om als ik naar buiten ga. Het is koud, bitter koud! Als ik door mijn raam op kantoor naar buiten kijk, zie ik de zon. Aan het riet en de bomen kan ik zien, dat het nog steeds stevig waait. Ik ben de winter zat! Helemaal zat!! Laat toch alsjeblieft de lente komen....

Speelklas
Gisteren was er speelklas bij de hondenschool. Via het Labradoodleforum had ik al begrepen dat Cenna, het zusje van Cooper, ook aanwezig zou zijn. Samen met Dex, een doodle van 15 weken, waren zij de drie jongste hondjes en ze mochten dus samen spelen. Maar toen de riemen los waren hadden Cenna en Cooper alleen nog maar oog voor elkaar!
Tijdens de tweede speelsessie kreeg Cenna even een "time-out" en toen speelden Cooper en Dex ook leuk samen. Maar het was zò koud, dat Cooper toch wat kou op zijn blaas had opgelopen en mocht ik er vanacht om kwart over één nog even uit om hem te laten plassen...
De rest van de dag hebben we geen 'kind' meer aan hem gehad. Hij heeft alleen maar geslapen!!!

Vrije dagen voorbij
De afgelopen drie weken was ik vrij. Kon ik het socialisatieproces van Cooper goed begeleiden en hebben we een band gesmeed. Het is zo'n schat van een hondje! Maar dat hadden jullie ook wel begrepen ondertussen.
Vandaag ben ik weer naar mijn werk gegaan. Moeilijk..., maar zo hoort het wel en komt alles weer in z'n gewone ritme!

Fijne dag vandaag!!

donderdag 21 maart 2013

Levensboom klaar

Levensboom klaar
De afgelopen dagen heb ik de laatste steekjes aan mijn levensboom gezet. Gisteren heb ik de top gesandwiched en gisteren en vandaag heb ik 'm gequilt. Ook heb ik Cooper op bescheiden wijze toegevoegd. Misschien dat ik er her en der nog wat kraaltjes op maak, maar voorlopig is dit het.


Volgende bee zullen we wel de stof krijgen voor de binding, want behalve dat we allemaal dezelfde achtergrondstof hebben gebruikt, gebruiken we ook allemaal dezelfde stof voor de binding. Zo ontstaat dan één geheel. Ik ben erg tevreden over het resultaat! Wat vinden jullie er van? 

dinsdag 19 maart 2013

Verliefd!

Verliefd!
Zojuist zag ik op Facebook Henny voorbij komen. Ik ben meteen achter de pc gekropen om het patroon uit te printen, want ik ben op slag verliefd!! Laat Pasen èn de lente maar komen!!

donderdag 14 maart 2013

Allemaal leuke dingen!

Rijbewijs gehaald
Zoonlief ging afgelopen dinsdag voor de eerste keer op voor zijn autorijbewijs en slaagde in één keer! Hij heeft in vijf maanden tijd gewoon even twee rijbewijzen gehaald: in oktober zijn motorrijbewijs en nu zijn autorijbewijs. Straks gaan we het 'papiertje' ophalen en dan mag hij officieel alleen in de auto rijden!


Give away gewonnen

In mijn vorige berichtje had ik al aangekondigd, dat ik ook een give away van het Quilterspalet gewonnen heb. Gisteren viel de envelop op de deurmat en naast de prachtige stofjes zat er ook een hele leuke kaart bij om mij te feliciteren. Evy & Petra, hartelijk dank! Ik ben er heel blij mee.














Cooper
De socialisatie van Cooper is in volle gang. We zijn met de metro mee geweest, met de auto, in liften, naar de winkels, spelen met andere honden en aanstaande zondag start de puppycursus. Vandaag is hij tien weken oud en hij doet het erg goed. Hij geeft zelf al aan wanneer hij moet poepen... Is dat een superhondje of niet?

Levensboom
Mijn levensboom vordert gestaag. De vogeltjes moeten nog vast gezet worden en het gras. En dan is 'ie klaar! Volgende keer een foto als hij ècht af is!

donderdag 7 maart 2013

Quilten en puppies

Levensboom
Tussen neus en lippen door probeer ik toch steeds wat steekjes aan mijn levensboom te zetten. Tenslotte moet 'ie toch een keer af! Maar het schiet al lekker op.

Het patroon heb ik zelf bedacht. Al moet ik eerlijk bekennen wel enorm geïnspireerd te zijn door zo'n soort ontwerp van Janine.

Puppy
Vandaag is Cooper 9 weken oud! En we mochten dus voor het eerst zelf met hem naar de dierenarts. Daar werd hij ook helemaal gezond bevonden. Alle onderzoekjes liet hij gewoon over zich heen gaan. De dokter kon alleen zijn balletjes niet vinden.... "Nou, dan kunt u erg lang zoeken, want die heeft hij niet meer!" Haha. Ook de enting onderging hij zonder ook maar een piepje te geven.
"Een erg vriendelijk hondje!" aldus de dierenarts en daar zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens!

Give away
Dit hou je niet voor mogelijk!! Twee weken geleden won ik een give away bij Conny en nu heb ik er ook één gewonnen bij het Quilterspalet! We mochten zelf een kleur kiezen. Ik heb aangegeven, dat ik graag rode lapjes wil omdat ik nog een keer een rode quilt wil maken. Helaas kan ik nog geen foto laten zien, want de lapjes zijn nog niet binnen...