maandag 23 februari 2015

Lekker weekje

Handwerken
Mijn geheime quiltproject vordert gestaag! De top is af, de achterkant is af. Nu moet ik 'm dubbelen en kan het quiltwerk gaan beginnen.

Mijn cirkelvest vordert ook goed! Ik ben halverwege met mijn eerste mouw, maar mijn polsen zijn gevoelig, dus is het 's avonds zo'n twee toertjes haken en dat is het weer klaar. Het gaat langzaam, maar het einde is nu wel in zicht.

Zaterdag
Zaterdag ging ik met dochterlief naar Hilversum. Het was een combi-uitstapje. Gezellig even bij mijn schoonouders langs alwaar ons nichtje aan het logeren was. Die zien we veel te weinig, dus dat kwam nu mooi uit!

Daarnaast moest ik nog even langs PUUR broeken. Daar had ik vorig jaar een lange spijkerbroek gekocht met heel veel stretch. Dat zit zalig!!! Maar onlangs zag ik dat aan één kant de stretch los liet. Even contact gehad met de winkel en kon gewoon langs komen en dan werd het geregeld.


Dus met de kapotte broek naar de winkel en met een nieuwe broek weer naar huis. Toen we net thuis voor de deur hadden geparkeerd belde zoonlief. De koppelingskabel van zijn motor was gebroken. Wat nu???? Na veel telefoontjes, Whatsappjes en informeren bij de buren was toch de ANWB het beste alternatief en kon zoonlief na een uurtje wachten weer met de motor naar huis.


Zondag
Wat was het prachtig weer, hè? Althans bij ons in ieder geval! Na een ontbijtje togen manlief en ik met onze Cooper naar het strand. Wat doen we: Rockanje 2e slag of de tweede Maasvlakte. Nou, als we willen dat Cooper hondjes tegen komt, kunnen we beter naar Rockanje!

De parkeerplaats stond bomvol! Er bleek een wielerronde gereden te worden op het strand.... Tja, als we dat hadden geweten, waren we niet naar Rockanje gegaan. Uiteindelijk valt het gelukkig mee. De wielerronde was bijna afgelopen en we schatten zo in, dat de meeste fietsers aan de rechterkant van de strandopgang reden, dus wij liepen naar links. Zalig met de neus in de wind!!


Ik vind dat altijd zó lekker! Die frisse wind in je neus en dan lekker even op een terrasje zitten. De meeste mensen zochten een plekje direct achter het glas, maar ik zag een zeer comfortabel bankje in de zon en liep daar meteen op af. We zaten daar te genieten in het zonnetje, uit de wind. Zelfs mijn jas kon uit!

Wat drinken met wat lekkers erbij

Ook manlief had het prima naar z'n zin

Doordat mijn jas op de bank lag, mocht Cooper er ook op :)
Cooper kon zo ook alles in de gaten houden, haha. Eenmaal weer thuis een kopje thee gedronken en toen nog met dochterlief een rondje gelopen, zodat zij nog wat mooie foto's kon maken.

Natuurlijk konden we 's middags naar Feyenoord-Excelsior kijken. En gelukkig won Feyenoord uiteindelijk de wedstrijd.


Maandag
Het was al bekend, dat er deze hele week geen treinen rijden tussen Schiedam en Den Haag in verband met de aansluiting van het nieuwe station in Delft op het spoor. Ik zou met een collega mee rijden vandaag en morgen, maar die werd helaas ziek in het weekend.
Vanochtend dus met eigen auto naar Den Haag. Ook dat verliep niet helemaal vlotjes, maar dat leeg ook deels aan mij. Een collega die wel met openbaar vervoer uit Rotterdam is gekomen, heeft er 2,5 uur over gedaan. Dan was ik met een uurtje met de auto toch nog snel!

Fijne week deze week!



zondag 15 februari 2015

Weekendje Limburg

Ons hoofddoel
Het hoofddoel van dit weekendje Limburg is een bezoekje aan de trimster van Chippy voor Cooper. We hebben al geruime tijd problemen met de vacht van Cooper en we komen er niet meer uit...


Cooper wordt op de tafel gezet en zijn vacht wordt bekeken en onderzocht. Het oordeel: hij heeft heel veel dood haar. Het advies: zo kort mogelijk scheren, zodat de huid en de vacht weer kan herstellen. We hopen, dat de scheerkop van 5 mm gaat, maar anders zou het zelfs nog 3 mm moeten worden :(. Gelukkig lukt het met de 5 mm en de hoeveelheid haar groeit gestaag.


Ik weet dat dit het beste is voor Cooper, maar ik heb het er toch best moeilijk mee. Zeker ook, omdat hij het verschrikkelijk vindt en de hele tijd enorm staat te beven. Maar uiteindelijk is de trimster klaar, Cooper bijna kaal en schoon.


Door het wassen en drogen heeft hij wel echt een poedelkop gekregen, dus daar moet ik nog even wat aan doen.

Nu zorgen, dat alles goed blijft gaan. We gaan wederom ons uiterste best doen!!

Zaterdag
's Ochtends is Cooper helemaal vrolijk en wil constant spelen en lijkt zijn trimervaring volledig vergeten! Ondertussen heb ik de kuif op z'n kop al nat gemaakt en het lijkt nu al meer op Cooper.


Na het ontbijt gaan we via omi en Heerlen naar The Log Cabinshop. Altijd leuk!! Daarna terug naar Sis voor koffie met wat lekkers. Nou ja, "wat lekkers", zeg maar gerust veel lekkers! Sis had een zalige taart gebakken en omi had carnavalsgebak meegenomen. Kijk maar eens:


Na de koffie en nog even boodschappen doen was het dan toch echt quilttijd!!! Onder toeziend ook van de doodles zijn wij lekker bezig.


Na het eten hebben dochterlief en ik niet zoveel fut meer om te quilten, dus blijven we op de bank. Sis met een borduurwerkje, Lotte voor de tv en ik met mijn haakwerk. Zalig genieten met af en toe een oog op de tv.

Cooper knuffelt zich zes slagen in de rondte. Eerst heel lang bij de een, dan weer lang bij de ander. Hij presteert het zelfs om de draad die Sis door de naald wil halen, uit haar hand te trekken! Boefje!! Maar dan volgt het knuffelen.

Zondag
Nog voor het ontbijt, maar nà een kopje thee, gaan Sis en ik met de honden wandelen. Tijdens de wandeling komen we Sir (een koningspoedel) tegen en die loopt gezellig met ons mee.


En wat is nu leuker dan met z'n drieën spelen?

Cooper verkent het terrein en probeert zich nog achter een boom te verstoppen :)


Ik ben vergeten foto's te maken van ons quiltwerk, maar neem maar van mij aan, dat we lekker productief zijn geweest!! En terwijl wij lekker bezig zijn, nemen de honden het ervan! Lekker in het zonnetje op de bank.


Na een voorspoedige thuisreis zijn we weer in Hoogvliet alwaar de mannen Cooper konden aanschouwen.

Het was een zalig weekend!! Daar kan ik wel weer even op teren. Dankjewel Sis!! xxxx

maandag 9 februari 2015

Lekker veel gelachen!

Wandeling 4 februari
Wat was het koud, zeg, woensdagavond tijdens de wandeling van het Inloophuis Hoogvliet in het kader van de Wereldkankerdag! En glad :) Op weg er naar toe moesten we al goed uitkijken, dat we niet onderuit gleden.

We verzamelden eerst in het Inloophuis, waar we een prachtig welkomstwoord kregen van Ingrid Koenraats. Daarna was het verzamelen en beginnen met de wandeling.


Dit jaar geen tocht door de woonwijken van Hoogvliet, maar we liepen gewoon naar 'het meertje'. Daar stonden vuurkorven te branden.


Het Samenlooplied 2014 werd gezongen. Zó mooi, daar werd ik stil van! Er waren ook drijfkaarsen die op het meertje werden neergelegd:


Ook de wensballon werd opgelaten. Je mocht er wat opschrijven als je wilde. Ik heb alleen de naam van onze dochter erop geschreven. Dat zegt voor ons genoeg! Dit jaar kon ze meelopen en dat was toch een heel stuk beter dan vorig jaar!


Eenmaal terug in het Inloophuis was iedereen wel toe aan een bekertje warme koffie of thee! Daarna richtte Robert Wilschut nog een woord van bemoediging/aanmoediging tot ons en konden we voldaan weer naar huis!

Najib Amhali in het Luxortheater
Vrijdag was het eindelijk zo ver! We mochten naar Najib Amhali, de voorstelling I Amhali, in het Luxor theater Rotterdam.


We hebben kaartjes gekocht toen de verkoop voor het nieuwe theaterseizoen startte, maar het was zó snel uitverkocht, dat we slechts twee plaatsen konden bemachtigen op balkon 2!!


Dat is hoog! Maar het is allemaal goed te verstaan en te zien, alleen mis je wat mimiek, maar dat is alles. En wat hebben we genoten!! Najib begon iets later dan gepland, maar ging ruim twintig minuten langer door.


Zalig kunnen lachen! Zo'n avondje uit doet een mens goed!

Voor deze week wens ik jullie veel plezier en gezondheid toe.
Geniet van het leven en elkaar!


woensdag 4 februari 2015

Wereldkankerdag en ijsbloemen

Wereldkankerdag


Vandaag is het wereldkankerdag. Dat doet me sterk terug denken aan vorig jaar. Toen heb ik voor het eerst mee gelopen met de optocht van het Inloophuis Hoogvliet in het kader van deze dag. Onze dochter had toen twee weken daarvoor een hele zware behandeling ondergaan. Mijn hart zat vol verdriet en zorg en ik vond het heel mooi om met deze wandeling mee te lopen en werd ook gesterkt door de gesprekken die ik onderweg heb gevoerd.

We waren niet met zo veel mensen, maar dat was geen probleem! Ik hoop, dat er vanavond meer mensen mee zullen lopen. In ieder geval gaat dochterlief mee en dat vind ik al heel bijzonder! Ook mijn lieve buurvrouw gaat mee. Komen jullie ook?


IJsbloemen
Gisterenavond zag ik ze al: de ijsbloemen op ons slaapkamerraam... Zó ontzettend mooi! Vanochtend zaten er nóg meer op, maar met mijn mobieltje kon ik daar geen geschikte foto van maken. Gelukkig is manlief thuis vandaag en die heeft er een prachtige foto van gemaakt!


Dat is toch gewoon genieten?!!

zondag 1 februari 2015

Honeybunch en nog meer

Bol.com
Omdat ik zo'n trouwe klant ben bij bol.com kreeg ik van hun een cadeaubon te besteden aan Nederlandstalige boeken. Dat was even kijken, want ik wilde iets waar ook anderen wat aan konden hebben. Uiteindelijk heb ik deze twee boeken uitgekozen:

Beken kleur!
Een erg leuk boek met, naast mooie quilts, ook andere creatieve ideeën!

En ook dit boek heb ik besteld en ontvangen:
De kleurrijke quilts van Tula Pink
Hier was ik erg nieuwsgierig naar. Nou er staan prachtige quilts in! ook ontwerpen die ik minder vind, maar een goede aankoop!

Honeybunch
Vorige week heb ik nog wat blokjes gemaakt voor de Honeybunchquilt. Kijk maar:

Honeybunch A2
Honeybunch A3
En het laatste blokje uit de rij:

Honeybunch A4
De blokken voor de tweede rij heb ik al getekend, maar de afspraak was dat het een soort BOM moet worden en dochterlief naait alles met de hand, dus ik mag niet te snel gaan! :)

Aanvulling stofjes
Ik vond ook dat ik wel wat stofjes als aanvulling mocht hebben voor de Honeybunch :) en bij Atelier Soed Idee  ze prachtige stoffen in de aanbieding. Die kon ik natuurlijk niet laten liggen:

Uit de serie Annemie
Een stukje roze kan nooit kwaad natuurlijk, maar ik miste een ander kleurtje en daar heb ik deze blauwe stofjes voor uitgekozen.

En wat ècht rood is ook altijd leuk:

Westfalen
 

300ste post
Ik zag dat ik vandaag een mijlpaal heb bereikt: dit is mijn 300ste blogje bij blogspot!


Cooper
Vrijdagmiddag zijn dochterlief en ik lekker wezen wandelen! Op het losloopstuk liepen twee gemuilkorfde hazewindhonden los en die probeerden Cooper het leven zuur te maken... Ik heb Cooper maar aangelijnd en hem een stuk verder weer los gelaten. Daar heeft hij zalig gerend:

"Zal ik of zal ik niet?"
 
"Kijk mij eens!"
Hij was natuurlijk hartstikke vies geworden, maar hij heeft enorm genoten en wij dus ook!


De vacht van Cooper klit al weken enorm... :( Hoe vaak we ook borstelen, ik krijg ze er niet meer uit. De afspraak met de trimster is al gemaakt voor 13 februari, maar ik vrees dat alleen kaal scheren nog tot de mogelijkheden behoort. Ik kan daar bij wijze van spreken gewoon wakker van liggen. Het voelt ook als een persoonlijk tekort komen...


We blijven het gewoon nog even proberen en dan zien we over twee weken wel...