dinsdag 27 januari 2015

Lekker bezig!

Time flies
De weken vliegen voorbij en het is alweer bijna februari. Waar ben ik zoal mee bezig?

Natuurlijk haak ik af en toe een stukje aan mijn cirkelvest, maar de toeren zijn momenteel zo groot, dat mijn polsen het geen goed idee vinden om een hele toer in een keer te haken.

Quilten
Daarnaast ben ik nog bezig met mijn geheime quiltproject, maar ook daar protesteren mijn polsen als ik te lang achter elkaar met de hand naai.
Maar ook aan de Honeybunch wordt gewerkt. Ik heb de eerste vier blokken af.

Honeybunch A3
Alleen de strijkbout moest er nog even overheen :). Dochterlief is ook begonnen. Ze heeft nog nooit gewerkt met plak- en scheurvlies (in het patroon gebruiken ze freezer paper, maar dat vind ik minder prettig werken). In tegenstelling tot mij vindt zij het heel plezier om alles met de hand aan elkaar te zetten, dus dat heeft wat meer tijd nodig. Geen enkel probleem, toch?!
 
Dochterlief hard aan het werk
En soms is het ook gewoon prachtig weer! Althans, vrijdagochtend was het in Den Haag waar ik werk prachtig winterweer. Dus had ik me voorgenomen om bij thuiskomst lekker een stuk met Cooper te gaan wandelen. Bij ons in Hoogvliet scheen de zon echter niet meer, maar ik heb toch mijn voorgenomen wandeling gedaan. Zalig anderhalf uur gelopen met Cooper en af en toe kon hij onderweg nog even lekker spelen met een andere hond. Dat ijs op het meertje was wel heel interessant! Gelukkig kon ik voorkomen dat hij er op wilde ;)
 
Cooper kijkt aandachtig om zich heen

Werkze deze week voor hen die mogen werken en voor iedereen geldt:
heb veel plezier!


maandag 19 januari 2015

Blue Monday???

Behendigheid met Cooper
Op dinsdag gaan we altijd naar de hondenschool voor de tweede cursus Behendigheid. Cooper vindt het helemaal geweldig!! Toen we afgelopen dinsdag kwamen, bleek dat we ook nog eens les kregen van zijn meest favoriete leraar: Jeroen!! Cooper deed het grandioos en ik was enorm trots op hem!


Woensdag EHBO-herhaling
Woensdagavond had ik een herhalingsles van de EHBO. Dit was een themales voor EHBO bij evenementen. Hierin heb ik weer veel geleerd over alcohol en drugs.

Donderdag even niks...
Ik werd donderdag al heeeeel vroeg wakker: hoofdpijn, buikpijn, diarree... Na even nagedacht te hebben, heb ik de wekker uitgezet, mijn werk gemaild en geprobeerd de ellende wat weg te slapen. De rest van de dag rustig aan gedaan. Nergens zin in....


Vrijdag ietsje beter
Het was best lekker weer, dus samen met dochterlief even naar buiten geweest. Als je dan zo een paar daagjes met dochterlief samen bent, gaat het natuurlijk ook wel eens over quilten :). Donderdagavond had zij haar laatste les van haar eerste quiltcursus. Wat nu??? Natuurlijk moeten de blokken van de cursus nog in aan elkaar gezet worden, maar een nieuw project lonkt...., maar wat? Eens even gespit in mijn voorraad en uiteindelijk hebben we gekozen voor de Honeybunchquilt uit de Quilt & Zo.


Honeybunch

Ik kon het niet nalaten om het eerste blokje alvast te maken;)


Honeybunch A1

Zaterdag verjaardagsfeestje
Schoonmama was zaterdag jarig. Vorig jaar verleende zij bij ons thuis hand- en spandiensten voor de verzorging bij ons thuis in verband met de behandeling van dochterlief. Verjaardag hebben we toen niet gevierd. Nu wel! Ze werd 73 en was ècht jarig!



Zondag Pets 4 Care
Zondag had ik de tweede (en laatste cursusdag) van de cursus dierbegeleider. Dit keer was het in Zeist. Jammer genoeg was het slecht weer, waardoor wandelen tussen de middag beperkt tot een beetje spelen van de honden onderling. Dit keer alleen maar Labradoodles :)


Cooper met Cooper lekker in het zan

En dan zie je er na zo'n speelkwartiertje lekker vies uit:)


Uitrusten onder tafel terwijl het vrouwtje goed oplet

Blue Monday??? Nee joh!!
Vanavond kwam dochterlief thuis van stage. Ze wilde eerst nog even naar de supermarkt. En nee, ze vertelt straks wel waarom... ????
Bij thuiskomst vertelt ze dat ze al een hele week weet dat haar stageopdrachten allemaal voldoende waren!! Vandaag had ze haar eindgesprek op school: ook ruim voldoende. Resultaat?



En dat terwijl ze onlangs nog had gezegd, dat ze niet zeker wist of ze in februari zou kunnen afstuderen... We zijn enorm trots op haar! Maar dat hoef ik niet te vertellen toch?

Dus Blue Monday??? Nee joh! Bij ons niet!!!

zondag 11 januari 2015

Handwerken en hond

Pets4Care
Vorige week zaterdag had ik de eerste dag van de cursus Dierbegeleider van Pets 4 Care. Erg interessant! Leuk ook, dat er van de zes honden vier Australian Labradoodles zijn! En dat er zelfs nòg een Cooper was :)

Wat mij wel opviel, is dat veel theorie bij mij al bekend was. Dat betekent dus dat wij gewoon naar een hele goede hondenschool gaan! Daar heb ik dus al veel van deze theorie mee gekregen. Volgende week de tweede en laatste dag.


Handwerken - In de Emma
Gisteren togen dochterlief, mams en ik naar Alphen aan den Rijn om eens een kijkje te nemen bij quiltwinkel In de Emma. Een gezellig, klein winkeltje met een aardige eigenaresse, mooie collectie stoffen en een prachtig aanbod aan cursussen en workshops. Iets om te onthouden!


Handwerken - Echtstudio
Ook wilden we wel eens een kijkje nemen bij de Echtstudio. Voornamelijk omdat Dendennis er was. Vergeet ik mijn boekje Prettig gestoorde amigurumi's mee te nemen... Dom, dom. Toen wij er waren, was het niet extreem druk, maar wàt een enorm aanbod aan katoen, wol en acryl om mee te haken of te breien! Als je het hier niet kunt vinden, wordt het lastig, denk ik :)


Handwerken - Vest
Er zat een fout in mijn cirkelvest.... Met de moed der wanhoop heb ik 'm even terzijde geschoven en gelaten voor wat het was. Van de week maar weer tevoorschijn gehaald en een paar toeren uitgehaald om de fout te herstellen. Nu klopt het allemaal weer en ik vorder gestaag!


vrijdag 2 januari 2015

Fantastisch oud en nieuw!

Dinsdagochtend om negen uur zaten manlief, dochterlief, Cooper en ik in de auto en gingen wij op weg naar de Duitse Eifel! Geheel volgens schema kwamen we net na de middag aan. Na een zalige kop koffie/thee en wat lekkers mochten we nog een klein stukje in de auto om vervolgens een zalige wandeling te maken in de sneeuw!


Helaas was er geen zonnetje, maar de sneeuw maakte het allemaal zó prachtig!




Chippy en Cooper speelden er lustig op los! Maar gelukkig wilden ze ook even poseren voor een mooie foto:


We waanden ons alleen op de wereld! Tijdens de wandeling zijn we helemaal niemand tegen gekomen.


Oudejaarsdag

Na een zalig ontbijt gingen we naar het openluchtmuseum in Kommern. Bij aankomst bleek dat ze maar kort open waren. Gelukkig konden we, tegen gereduceerd tarief, naar binnen en hebben we nog wat in de rondte gelopen.


Gekke bekken trekken hoort er duidelijk bij :)

Daarna hebben we zalig koffie gedronken met een enorm stuk taart bij Café Kupp 19. We hadden het zó naar ons zin, dat we besloten om er ook nog wat te eten. Daarna weer terug naar de camping om ons voor te bereiden op het uiteinde van 2014. Zoonlief had nog wat vuurwerk voor ons mee genomen, dus dat hebben we om middernacht afgestoken.

Nieuwjaarsdag
Bij het ontwaken scheen de zon ons al uitbundig tegemoet! Wederom uitgebreid ontbeten, douchen, koffie en dan de wandelschoenen aan! Aangezien Chippy een geblesseerd pootje had (een nagel gescheurd/gespleten) besloten we in de buurt van de camping te blijven. Maar ook daar was het prachtig!!


Op de vlakke weg kon Chip goed lopen, maar door de sneeuw deed het teveel pijn. Tja, dan draag je als baasje natuurlijk die lieve doodle :)

Terwijl Sis ging koken (een lekkere snelle hap) laadden wij de auto in en na het eten togen wij huiswaarts. Het waren een paar geweldige dagen, waar we allemaal heel erg van genoten hebben!!

De pot van 2014
Vorig jaar heb ik in een glazen pot briefjes gestopt met daarop dingen die ik wilde doen/realiseren in 2014. Vanochtend heb ik eens gekeken wat er van terecht is gekomen.


Er zaten elf briefjes in, waarvan ik er negen gerealiseerd heb en twee niet! De twee die ik niet gerealiseerd heb, zijn: kilo's kwijt raken. Ik ben ze wel kwijt geraakt, maar vond ze veel te snel weer terug :)
En een begin maken met de quilt A Scandinavian Christmas. Ik heb andere dingen gedaan en voor 2015 staat 'ie denk ik nog niet op het lijstje.

Goede wensen
2014 startte voor ons zwaar, maar daarna hebben we eigenlijk een mooi jaar gehad! Natuurlijk waren er mindere momenten, heb ik afscheid moeten nemen van mooie mensen, maar ook kennis gemaakt met nieuwe mensen. 2015 zie ik met open vizier tegemoet. Ik wens jullie voor dit nieuwe jaar veel gezondheid, plezier, humor, veiligheid, geborgenheid en creativiteit!


Maak er wat moois van!!