donderdag 24 juli 2014

Verdriet | rouw | respect

Vliegtuigramp 17 juli | MH17

Momenteel blijft het bij praten
en bij wijzen bovendien
Maar geen is er die schuld bekent
of die iets heeft gezien

Zij die wellicht iets zagen,
zijn ons zo ruw ontnomen
Onderweg voor hun werk...
of de vakantie van hun dromen

Ik denk aan de nabestaanden
die nu alleen maar kunnen gissen
Naar de waarheid achter de reden
dat zij nu geliefden moeten missen
Lotte Eijlders

vrijdag 18 juli 2014

Warm hè?

Ik had me zo voorgenomen minstens iedere week een berichtje te plaatsen op mijn blog. En nu zijn er al weer twee weken voorbij zonder dat ik iets geschreven heb.

Maar goed, even inhalen:

25 jarig jublieum
1 juli was ik 25 jaar aan de zaak, maar met vakantie. Ik was behoorlijk teleurgesteld, dat ik op mijn eerste werkdag helemaal niets vernam: geen felicitaties, helemaal niks.... Wat schetst mijn verbazing toen ik de volgende dag door mijn directeur letterlijk in de bloemetjes werd gezet inclusief gebak!



Dat was dus heel fijn!

Afgelopen zaterdag
Er moest nog wat geklust worden in onze tuin. Onze dubbele tuindeuren hingen scheef en de pergola -waar één deur aan hing- was overleden. Dus manlief en vaderlief kwamen assisteren en dat resulteerde in een prachtige schutting en een mooie grote poort!



Afgelopen zondag
Enige tijd geleden had ik ons opgegeven voor een Labradoodlewandeling in de Soesterduinen. Dat was erg leuk. Volgens mij waren er zo'n 20 doodles! We kwamen ook toevallig nog de trimster tegen, die haar honden daar uit wilde laten. Dus die liep gezellig met ons mee.



WK 2014
Ik heb genoten van Oranje tijdens het WK. Zowel van de voetbalwedstrijden als de uitslagen en de WKpoule die opgezet was door een vriend van zoonlief. Het leuke was, dat ik op een gegeven moment zò goed ging, dat ik nog wel zou kunnen winnen :) Haha. Dat is net niet gelukt, maar met een tweede plaats was ik heel tevreden!



Vandaag
Vandaag is het best een rare dag. Aan de ene kant moet ik steeds denken aan al die slachtoffers van dat neergeschoten vliegtuig en hun nabestaanden....



Daar moet je toch niet aan denken??? 
Aan de andere kant gaat het leven van alledag gewoon door. Er moet gewerkt worden, boodschappen gedaan enzovoort.

Vanmiddag in de schaduw heb ik de binding om mijn sneeuwmannenquilt gespeld. Cooper zoekt af en toe een plekje in de zon op, maar dat is mij ècht te warm! Achter mijn naaimachine is het helemaal subtropisch, dus het vastzetten van de binding wacht op een koeler moment.



Vanavond
Onze stad, Rotterdam, bruist dit weekend van Zomercarnaval! Vanavond ga ik met manlief naar The Battle of Drums. ieder jaar nemen we het ons voor, maar we zijn nog nooit geweest. Vanavond dus wel!



Morgenmiddag is de Parade, maar ik denk dat ik dat zo midden op de dag toch echt te warm vind. Maar morgenavond komt Machel Montano. Een wereldberoemde soca-zanger. Waarschijnlijk ga ik daar wel even heen.

En zondagavond treedt Kool and the Gang op :) Dat is pas jeugdsentiment.



Rest mij niets meer dan jullie allemaal een heel mooi weekend te wensen!

vrijdag 4 juli 2014

Weekje Zuid Limburg

Simpelveld
Afgelopen week bivakkeerden wij in een bungalow in Simpelveld. Wat een prachtige omgeving! 

The Log Cabin
Zaterdag (en de vrijdag ervoor) was er seizoensafsluiting bij The Log Cabin. Aangezien dat nu maar een klein half uurtje rijden was èn Sis er een demonstratie gaf over het gebruik van plak- en scheurvlies, gingen we daar natuurlijk naar toe! Het zag er erg gezellig uit, zowel op de binnenplaats als binnen. Bij de tafel van Sis was het steeds erg druk :)



De vorige keer dat ik hier was, heb ik prachtige flanellen stoffen gezien. Toen was ik heel sterk en heb ik niets gekocht, maar nu... Acht, het is vakantie! Dus twee charm packs gekocht en een stuk donkergrijze flanel die er zo mooi bij past...



De bedoeling was om na het bezoek aan The Log Cabin te gaan wandelen met Cooper, maar het weer gooide roet in het eten. Het begon behoorlijk te regenen, dus reden wij gewoon terug naar het huisje.

Maandag
Maandag kwam dochterlief naar Simpelveld. Vergezeld van opa en oma zouden ze met de trein naar Heerlen reizen alwaar ik ze op zou halen.... Ware het niet, dat ik een berichtje kreeg dat er door een aanrijding van twee andere treinen hun trein niet verder zou reizen dan Tilburg.... De alternatieve reisroute kende ook een vertraging van meer dan 60 minuten in verband met een defect spoor. Nou, dan rij ik wel naar Tilburg....


Gevoelsmatig ben ik dan al bijna thuis, maar ja daar was niets aan te doen. Vader, moeder en dochter meegenomen met de auto. Eerst koffie drinken en een broodje eten en dan lekker een stuk wandelen. Zodra we thuis waren van het wandelen barstte de regen weer los.... Jammer hoor! 's Avonds mijn ouders weer op de trein gezet. Dit keer wèl in Heerlen en ze zijn weer goed thuis gekomen.

Dinsdag - Aken
Voor vandaag stond er een damesuitje op het programma: een dagje Aken. Lekker shoppen en ondertussen kijken naar al het moois waar we voorbij komen.



Voor mij was dit ook de dag, dat ik 25 jaar in dienst was bij mijn werkgever. Ik vond dat ik mezelf wel een cadeautje mocht geven :). Dat werd een dubbele donkergrijze Noosa armband (zoals deze maar dan zonder deze chunks):

Ik had nog steeds geen oranje chunk, dus die heb ik nu ook gekocht:


Dochterlief heeft nog een prachtige agenda van Filofax gekocht. Lekker geluncht, dus was wil je nog meer?

Woensdag
Dochterlief had lekker uitgeslapen, dus zodra die ontwaakt was zijn we naar Vaals gereden. De auto ergens neer gezet en toen via het bos naar de Wilhelminatoren gelopen. Prachtig daar!


Toen ik de toren zag, bood ik mij meteen vrijwillig aan om met Cooper beneden te blijven:). 
Toen nog naar het drielandenpunt. Jeetje, wat is dat vernieuwd zeg!
's Avonds kwamen Sis, haar manlief en Chip gezellig eten waarna we nog even gewandeld hebben.



Donderdag
Voor vandaag stond een ritje met de stoomtrein op het programma. Van Simpelveld naar Valkenburg. Cooper vond het best eng in de trein, dus die kroop gewoon op schoot :)


In Valkenburg zijn we maar heel even uitgestapt. Het was zò warm op het perron dat we weer snel de trein in wilden stappen. Tot mijn grote schrik neemt Cooper een sprong -met de bedoeling de trein in te komen-, maar hij springt tegen een dichte deur!!! Ik zag 'm al liggen tussen de trein en het perron... Gelukkig sprong hij achteruit weer op het perron, dus dat liep met een sisser af. Maar zelf de trein in of uit springen was er niet meer bij voor Coopertje.
Dochterlief en ik vonden het wel genoeg toen we weer in Simpelveld terug waren, maar manlief wilde nog een ritje Kerkrade doen.


Vrijdag
Aan alle vakanties komt een eind, maar aan een vakantie van slechts één week komt wel héél snel een eind. Maar goed, we hebben het erg naar ons zin gehad. Genoten van de prachtige omgeving en nu weer thuis, wassen draaien. Gelukkig ben ik nog een paar dagen vrij!