donderdag 30 januari 2014

Update en andere zaken

Update vanuit de ziekenboeg
Alsof dochterlief nog niet genoeg voor haar kiezen kreeg, ontving zij ook nog gratis en voor niks een virus! Spugen, diarree en koorts...


Aangezien we die week er 's nachts ook nog uit moesten om de wonden te verzorgen, was mijn weerstand ook niet optimaal. Dat bleek later in ieder geval. Want twee dagen later voelde ik mij ook niet zo lekker. En 's avonds had ik precies dezelfde symptomen als dochterlief... Daar lag ik: in bed! Zoonlief mocht moeders restanten opruimen.

Het virus begint langzaamaan veld te ruimen, maar echt veel energie heb ik nog niet. Met dochterlief gaat het zoals verwacht. Dit houdt helaas in, dat ze zich nog steeds belabberd voelt. Dit is het gevolg van de medicijnen die ze nu moet gebruiken. Nog even doorzetten.

Jit Design
Een poosje terug had Jit Design een actie op Facebook. Je kon een pakket winnen om een engel te maken. Op haar Facebookpagina kon je aangeven wie je voor dit pakket aan wilde dragen en waarom. Ik had mijn dochter opgegeven en mijn quiltvriendinnetje gaf mij op! Mirelle kon slecht kiezen en heeft in ieder geval twee pakketten naar ons huis gestuurd: eentje voor dochterlief en eentje voor mij!! We zijn er heel erg blij mee en gaan er aan beginnen zodra we weer energie hebben!


Stitch en zo
Alweer een paar jaar geleden werd ik op de handwerkbeurs in Ahoy Rotterdam aangesproken door een mevrouw die mij herkende van mijn verhalen op mijn blog. Ik was toen zeer positief verrast, dat iemand je dan zo herkent in het 'wild'. Nu blijkt deze vriendelijke dame de eigenaresse te zijn van de quiltwebwinkel Stitch en Zo. Op aanraden van quiltvriendinnetje nam ik eens een kijkje op haar site. Wat een prachtige stoffen!! Ik vond, dat ik mezelf wel een beetje mocht verwennen en heb twee setjes FQ's gekocht, rode en roze:



Prachtig verpakt met roze lintje, in het cellofaan, met een quiltlabel en een kaartje erbij voel je je gewoon een beetje jarig!


Doorgeefroos en Inloophuis
4 februari is het Wereldkankerdag. In het kader daarvan werden er vandaag bij het Inloophuis  doorgeefrozen uitgedeeld. Ik had een uitnodiging gekregen om een roos op te halen. Aangezien ik toch Cooper uit moest laten, combineerde ik deze twee. Ik werd erg hartelijk ontvangen en heb er even zitten praten en een kopje thee gedronken. Cooper vond het er geweldig! Iedereen vond hem leuk en lief, hij kreeg snoepjes en knuffels, dus zijn dag kon niet meer stuk.


Toen we weer naar huis wilden gaan, gaf de gastvrouw van het Inloophuis haar roos aan mij! Zo word je dan toch weer positief geraakt door iemand die je eigenlijk helemaal niet kent! 
Op de terugweg wilde ik dezelfde weg terug lopen als de heenweg. Gewoon langs de singel, over het gras... Maar al snel wilde Cooper over steken. Ik wees hem terecht en hij kwam weer even bij mij lopen. Bij het zebrapad stak hij weer over. Ik dacht, "Oké, dan lopen we aan de andere kant terug. Ook goed!" Maar dat wilde onze slimme Doodle niet.... Hij nam een sprintje linea recta naar de dierenwinkel!!! Daar kreeg hij lekker Frolicjes en hebben we nog wat te kluiven meegenomen voor thuis. Daar deed hij zich enorm aan tegoed. En dan te bedenken, dat hij pas twee keer lopend bij de dierenwinkel is geweest:)


Tijd over?
Als je nog tijd over hebt en je wilt een kleinigheidje maken voor een goed doel, kijk dan even op het blog van Carina. Er wordt gevraagd sondevoedingzakjes te maken voor het Emma Kinderziekenhuis.

Wanneer weer?
Geen idee wanneer ik weer in de lucht kom, als ik zin, tijd en energie heb en ik moet natuurlijk wel wat te melden hebben.

Fijne dagen en maak er wat moois van!



zaterdag 18 januari 2014

Nu even niet

Afgelopen woensdag heeft dochterlief een pittige behandeling ondergaan. De verzorging van haar neemt nu even erg veel tijd in beslag. Wat ik natuurlijk met alle liefde doe, maar mijn hoofd staat er nu even niet naar om te bloggen.


Gelukkig vind ik de broodnodige afleiding in af en toe een beetje haken.

zaterdag 11 januari 2014

Gezellig een dagje de zinnen verzetten!

De Quiltster & Kadoshoppie
Aanstaande woensdag moet dochterlief weer een behoorlijk pittige behandeling ondergaan. Om de zinnen te verzetten trokken wij vanochtend (samen met mijn mams) voor de eerste keer naar Dreischor voor De Quiltster en natuurlijk ook voor Kadoshoppie
Toen we de juiste straat in reden in Dreischor, voelde ik me ongeveer zo:

Dus mams en dochterlief konden meteen hun ogen uitkijken en ik vroeg direct naar het toilet. 
Erg leuk, want je komt dan door de cursusruimte, waar natuurlijk diverse mooie quilts hingen. Opgelucht, kon ik even later ook de winkel bekijken.

Erg leuk om Marcha nu een keer in het echt te zien. Ons eerste contact dateert van een paar jaar geleden toen we allebei deelnamen aan een Round Robinproject.

We hebben zalig rondgekeken. Marcha verontschuldigde zich, dat het nu wat rommelig was. Normaal is het veel gezelliger, maar haar man had vanochtend wat nieuwe kasten in elkaar gezet om het ruimteprobleem op te lossen in de winkel. Wij stoorden ons er helemaal niet aan en keken op ons gemak rond. Ik heb me enorm ingehouden en kocht allen Hobbs.

Maar dochterlief kocht een patroon om een tas te maken en daar zitten yoyo's op... Nou, dan koop ik ook die yoyomakers wel. Onze buit was dus zeer bescheiden:


Maar we zijn er heel erg blij mee!

Daarna dronken we een zalig kopje rooibosthee in Kadoshoppie. Er was ook zelf gebakken amandelcake bij. Ontzettend lekker. Terwijl we van ons thee en cake genieten geven we onze ogen goed de kost. Wat is hier veel moois en leuks!!! Ook prachtige Bunzlauer bekers en dergelijke. Maar die hebben we niet gekocht ;). Wel kocht ik voor dochterlief een pakketje waarmee je cupcakes kunt maken met bloemblaadjes bovenop. Kan ze zich misschien volgende week of de weken daarna op uitleven??


De foto is niet zo duidelijk door het cellofaan, maar dat wilde ik er nu nog niet af halen.

Zierikzee
Dochterlief wilde graag voor woensdag een nieuwe pyjama, dus rijden we naar Zierikzee. Jaren geleden was ik daar een keer en toen was er ook markt en hebben we uren rondgelopen. Nu was er geen markt en weinig lingeriewinkels. We konden ook niet slagen voor een pyjama.


We besluiten op de terugweg via Barendrecht te rijden. Daar zitten wel wat leuke lingeriewinkels, maar geen leuke pyjama voor een jonge vrouw van 22 die niet in maatje S of XS past:(

Op naar ons eigen Hoogvliet. Daar slagen we gelukkig voor een leuke pyjama bij H&M. Dan naar huis voor een zalig kopje thee met een Zeeuwse bolus.


Crochet along
Na lang wikken en wegen ben ik toch (eerst alleen stiekem) begonnen met de crochet along. Ik ben benieuwd of ik het vol ga houden, maar het is toch wel erg leuk om hieraan mee te doen. Ik kan maar een klein stukje laten zien, want mijn fototoestel maakt zulke rare kleuren... Dit stukje benadert de werkelijkheid nog het best.


donderdag 9 januari 2014

Officiële bevestiging

Pijn in mijn elleboog
Al een paar weken heb ik pijn in mijn linker elleboog. Ik weet wel hoe het komt (overbelasting door het doorquilten met een quiltring op standaard), maar ging er vanuit dat het snel over zou gaan als ik het wat rustiger aan zou doen. Maar dat gebeurde niet.
Ik googelde van de week "tennisarm" en daar stond onder andere dat je het na moet laten kijken door een huisarts. Dat heb ik dus vanmiddag laten doen en de officiële diagnose is:

Tennisarm.... Sh*t!! Advies: wat ontzien, ontstekingsremmers en fysio. We gaan het zien...

Hartjesquilt
Ook ik ben nog bezig met de hartjesquilt van 2013. Ik heb niet iedere dag een hartje gemaakt, maar ik probeerde het iedere week te doen. Dat is niet helemaal gelukt, maar uiteindelijk heb ik nu bijna 52 hartjes af. Voor het model quilt dat ik in mijn hoofd heb moet ik er nog drie hartjes bij maken. Rustig aan af en toe wat steekjes zetten en dan kan alles (met de machine) in elkaar gezet worden.
wordt vervolgd

vrijdag 3 januari 2014

Hieperdepiep.....

HOERAAAAA!!
Precies één jaar geleden werd onze boef geboren: Cooper! En nu is hij al weer een jaar oud.


De fokster schreef vanochtend op Facebook: "Laat je goed verwennen vandaag en eis gewoon alle aandacht op, vandaag mag alles!!!"
Je zou bijna denken, dat Cooper kon lezen, want die heeft vanochtend mezenbollen uit de Opzoomerkerstboom gestolen en opgegeten...


Nu maar hopen, dat hij er weinig last van zal hebben vandaag.

Van zoonlief kreeg hij de AH-hamster cadeau. En die vindt Cooper helemaal geweldig!!


Zeker als die ook nog een feesthoedje op heeft :) En voor later op de dag hebben we nog een super grote kluif voor hem.